Dirko Bos
Dirko Bos Theo Beumer

Advendo’57 heeft niets aan excuses scheidsrechter

6 november 2021 om 18:29 Voetbal

EDERVEEN Na afloop van VVOP tegen Advendo’57 maakte arbiter P.W.M. Peezenkamp uit Hengelo zijn excuses in de Ederveense kleedkamer. ,,Allemaal leuk en aardig, maar je hebt er niets aan’’, baalde Jan Fluit, die uiteindelijk de wedstrijd in Voorthuizen zag eindigen in een 5-2 nederlaag.

,,Na een hele mooie aanval leek Dirko Bos al in de eerste minuut de 0-1 te scoren. Het was in de verste verte geen buitenspel. Toch honoreerde de scheidsrechter het vlagsignaal van de VVOP assistent. En vijf minuten later maakte VVOP de 1-0 (Shan Biwott), waar een handbal aan vooraf ging. En ook de 2-0 (Jos van Milligen) had vanwege een gestrekt been niet goedgekeurd mogen worden. Dan ben je voetballend beter, maar sta je wel met 2-0 achter.’’

,,De 3-0 en 4-1, ook nog voor de rust, waren persoonlijke fouten van ons. Eerst een 100% fout van Mark van Kessel. En het vierde VVOP doelpunt kwam uit een strafschop, na een domme overtreding op de achterlijn van doelman Ewald van Manen.’’ Aart van Veldhuizen scoorde beide doelpunten. Ook Advendo had via Jacco van den Brink vanaf de stip gescoord, na een overtreding op Henk-Jan van den Berkt.

,,Het gekke is dat ik halverwege het gevoel had dat hier toch wat was te halen’’, ging Fluit verder. ,,Nadat Martijn van den Dikkenberg al een goede kans had gemist, maakte Luc Goudsblom de 4-2. Luc was ook nog dicht bij de 4-3. Toen een minuut of twintig voor tijd de 5-2 (Niek Bos) viel, was het gedaan. Doelman Ewald van Manen moest er ook nog geblesseerd van af. Veldspeler Henk-Jan van den Berkt nam zijn taak over.’’

Advendo staat nog steeds laatste. En ziet de afstand op veilige plaatsen steeds groter worden. ,,We krijgen elke week de complimenten. Niemand snapt dat wij zo laag staan. Maar het is wel zo. Vandaag was het enerzijds de scheidsrechter. Maar het lag natuurlijk niet alleen aan hem. Wij maakten ook een aantal persoonlijke fouten. Het is wel zonde en zuur zo te verliezen.’’

Komende week staat de bekerontmoeting bij competitiegenoot AGOVV op het programma. ,,Dat zien we als een oefenwedstrijd. Over twee weken tegen Zwart Wit moeten we er echt staan’’, sluit Jan Fluit af.