Max Degenaar
Max Degenaar Theo Beumer

Ingecalculeerde nederlaag Lunteren bij Batavia

27 november 2021 om 18:42 Voetbal

LUNTEREN Lunteren leed een 2-0 nederlaag bij nummer twee Batavia’90. ,,Ik denk dat wij ons plan goed hebben uitgevoerd. Maar uiteindelijk gaf het verschil in kwaliteit de doorslag’’, oordeelde Dennis van den Berg.

,,Wij wisten vooraf dat het heel lastig zou worden’’, ging de Lunteren trainer verder. ,,Wij hadden ook meer verdedigers dan aanvallers opgesteld. Opzet was heel compact te spelen. Dat ging best goed. Organisatorisch klopte het. Wij hebben weinig tot geen uitgespeelde kansen weg gegeven. Het meeste gevaar kwam uit vrije trappen en corners.’’

,,Jammer was het dan ook dat een minuut of zeven voor de rust toch de 1-0 viel. Uit een onmogelijke hoek werd raak geschoten, waarbij de bal nog werd aangeraakt.’’ Mohammed Hammouchi kreeg het doelpunt op zijn naam geschreven. ,,Vervolgens gaf Kasper Willemsen een diepe bal op Max Degenaar. Diens voorzet kwam bij de tweede paal bij Thom Rijnders. In plaats van te schieten, kapte hij. Daardoor ging niet alleen een kans verloren, maar raakte Thom ook nog geblesseerd.’’

,,Ook in de tweede helft hanteerden wij hetzelfde plan. Er werden nauwelijks kansen weg gegeven. Max Degenaar en Jeffrey Pater mikten nog een keer net voor langs en naast. Dan moet je even iets meer geluk hebben. Na een individuele actie van hun rechtsbuiten (Madith Doufikar) werd het 2-0. Toen ook was het gelopen’’, had Van den Berg gezien, die vervolgens oud FC Jeugd trainer Habib Mohsinawi kon feliciteren met de winst.

Na de ingecalculeerde nederlaag, blijft Lunteren met vier punten uit negen ontmoetingen op plaats twaalf staan. Zaterdag zou Renswoude naar De Wormshoef komen. ,,Ik denk niet dat er nog wordt gespeeld. Gezien de situatie ga ik er van uit dat het winterstop is’’, besluit Dennis van den Berg.