De eerste training van het ZVV Ede talenten team
De eerste training van het ZVV Ede talenten team PR ZVV Ede

Succesvolle start ZVV Ede met Talent Team

19 januari 2022 om 09:40 Voetbal

EDE Nu de binnensport weer groen licht heeft gekregen is ZVV Ede gestart met een talententeam. Maandag was de eerste training in de Van der Knaaphal.

Eip Janssen

,,Het ZVV Ede Talent Team voor spelers van 16 tot en met 19 jaar bestaat uit een groep talentvolle voetballers uit de regio. De meeste van hen zijn gescout bij een veldclub in Ede of directe omgeving. Het is niet ons doel om spelers weg te halen bij veldvoetbalclubs. Integendeel, we willen hen juist helpen om een betere voetballer te worden. In landen als Spanje maak je niet eens echt kans om te top te halen zonder ook te zaalvoetballen. Dat hoort er gewoon bij. Het maakt je wendbaarder, creatiever en vaardiger. En natuurlijk hopen we ook spelers op te leiden die ooit met ZVV Ede in de Eredivisie kunnen spelen’, legt nieuw bestuurslid Wouter Kuperus uit. Maandag waren er 14 spelers aanwezig van onder andere DTS Ede, DOVO, Bennekom en Lunteren aanwezig. In totaal hebben zich 17 talenten aangemeld. ,,Er zal nog een kleine selectieslag gemaakt worden.”

De groep komt in de opstartfase 1x per week bij elkaar en wordt getraind door de in de hoofdmacht van ZVV Ede spelende Mitchell Snetselaar. Hij wordt bijgestaan door Dani Tanalepy en doelman Luciano van Ommeren bekommert zich om de keepers. ,,Er zullen ook enkele wedstrijden georganiseerd worden. ,,Er zitten ook een aantal spelers bij die zichzelf hebben aangemeld. Spelers die graag een keer meetrainen, daar staan we altijd voor open. Het Talent Team is een eerste stap in het jeugdzaalvoetbal, maar als het aan ZVV Ede ligt volgt er op termijn ook een breedte aanbod voor de jeugd”, sluit Wouter Kuperus af.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie