Afbeelding
Theo Beumer

Besluit KNVB: amateurbekervoetbal vervalt, geen nacompetitie voor ZVV Ede

Voetbal

EDE Voetbalbond KNVB heeft woensdag een gedeeltelijk besluit over het vervolg van het amateurvoetbal naar buiten gebracht. Vrijdag verwacht de bond met een definitief plan te komen voor het vervolg van het competitievoetbal, maar zeker is al dat het bekertoernooi per direct komt te vervallen.

De A-categorie, onder meer eerste elftallen die uitkomen in de Tweede Divisie tot en met de vijfde klasse, beginnen in het weekeinde van 5 en 6 februari met een inhaalprogramma. De KNVB neemt vrijdag een besluit over hoe de amateurcompetities uit de A-categorie worden uitgespeeld. De afgelopen twee seizoenen werden de competities in de betreffende klassen voortijdig beëindigd en was er geen sprake van promotie of degradatie. ,,Vanwege het feit dat wij ons grote zorgen maken of deze competities met volledige nacompetitie nog afgewerkt kunnen gaan worden, worden op dit moment de scenario’s nader bekeken”, meldt de KNVB. “Ons uitgangspunt is dat we een grote mate van zekerheid moeten hebben om dit seizoen promotie en degradatie door te kunnen voeren. Een derde seizoen zonder eindrangschikking vinden wij onaanvaardbaar.”

ZVV EDE Voor het zaalvoetbal werd bekend dat er in de eerste divisie, waarin ZVV Ede uitkomt en momenteel koploper is, geen nacompetitie wordt gespeeld. De Edenaren krijgen later te horen op welke basis ze naar de eredivisie, het hoogste niveau in Nederland, kunnen promoveren. De bond maakt dat voor de herstart van de competitie bekend. 

advertentie