Sterk SDS ’55 wint lastige uitwedstrijd bij VEVO

19 februari 2022 om 19:32 Voetbal

WEKEROM ,,Een belangrijke 0-2 zege bij het net onder ons staande VEVO. Een groot compliment aan het hele team dat een goede wedstrijd heeft gespeeld”, opende SDS ’55 trainer Martin Speelziek.

SDS ’55 zag dat de thuisclub tactisch sterk opereerde. ,,Zij zetten ons gelijk vast waardoor we iets te vaak de lange bal moesten hanteren. Doordat wij ook agressief aanvallend speelden werd VEVO gedwongen hetzelfde te doen”, ging Martin Speelziek verder. Hij zag SDS’55 een 1-0 voorsprong nemen. Halverwege de eerste helft zette Rick Roelofsen op aangeven van Evert Bouw SDS ‘55 ons op voorsprong. Rick scoorde in de korte hoek. De bal leek niet onhoudbaar maar dat vonden we niet erg.  Eigenlijk heeft doelman Michael Mulder maar een keer echt handelend moeten optreden. Voor de rest was SDS ’55 meester over de wedstrijd.”

Ook in de tweede helft bleef SDS ’55 de betere ploeg. Maar de wind speelde een behoorlijke rol. ,,Het was gewoon lastig spelen. Even leek VEVO langszij te komen. Maar de scheidsrechter keurde het doelpunt van de thuisclub af. Ik kon zelf niet zien dat Michael Mulder zou zijn gehinderd. Maar als de scheidsrechter dat wel ziet is het wat mij betreft prima”, oordeelde de SDS ’55 trainer.

In de slotfase maakte Albert Schregardus een einde aan alle Wekeromse onzekerheid. Hij scoorde de beslissende 2-0. ,,Ik heb een grote en fitte selectie. Deze zaterdagmiddag moest ik vele keuzen maken. Albert Schregardus en Gerben Roelofsen kwamen beiden van de bank. Zij vielen goed in. Het is best lastig maar ik moet kiezen voor het in mijn ogen beste resultaat voor SDS ’55. Komende zaterdag in de belangrijke wedstrijd tegen Heerde zijn drie spelers op winterstop. Daarnaast viel Evert Bouw geblesseerd uit en moet ik afwachten of hij kan spelen. Het wordt misschien puzzelen maar er staat zeker een elftal”, besluit Martin Speelziek tevreden.

SDS’55 neemt in de vierde klasse de achtste plaats in met vijftien punten. Zaterdag komt kampioenskandidaat Heerde op bezoek in Wekerom.