Simon Kooiman zorgde met twee doelpunten nog voor een punt.
Simon Kooiman zorgde met twee doelpunten nog voor een punt. @tedxmedia

Blauw Geel ’55 speelt gelijk tegen ONA’53

1 maart 2022 om 22:51 Voetbal

EDE ,,Een 2-2 gelijkspel. Het geeft mixed feeling want als trainer wil je gewoon van ONA ’53 winnen. Maar ik denk uiteindelijk dat we met een punt moeten kunnen leven”, keek Blauw Geel ’55 trainer Marcel van der Hoop terug.

door Eip Janssen

De wedstrijd Blauw Geel ’55 – ONA ’55 kende meerdere gezichten. De aanvangsfase was voor de Wageningers, De tweede helft voor Blauw Geel ’55 en de laatste minuten weer voor ONA ’53. Blauw Geel ’55 miste door oorzaken sterkhouders als Mike Molenaar en Jeroen van der Berk. Ook doelman Daan Rijsemus keek vanaf de bank toe. ,,Je wordt heen en weer geslingerd tussen hoop en vrees. Ik had gehoopt uit de wedstrijden tegen ONA ’53 en zaterdag Rood – Wit ’58 zes punten te halen. Dan kun je naar boven kijken.”

De 0-1 (Jay van Beek) ontstond door slordig verdedigen achterin. Balverlies stelde ONA ’53 in staat Blauw Geel ’55 doelman Mike ter Haar te passeren. De jongeling redde daarna nog tweemaal zijn ploeg. ,,In de rust zijn er inderdaad harde woorden gevallen. De ploeg pikte het goed op, en via twee mooie doelpunten van Simon Kooiman werd het 2-1. In de slotfase een beauty van ONA ’53 via Bjorn van den Brink waarbij Mike ter Haar kansloos was: 2-2. Natuurlijk mag er vanaf die afstand niet worden geschoten. Er werd niet of nauwelijks geblokt”, had de Blauw Geel ’55 trainer genoteerd.

De gemoederen liepen op en scheidsrechter Huis in ’t Veld was gul met kaarten. Dat leverde een ONA ’53 speler nog rood op na twee keer geel. ,,In blessuretijd nog een schot binnenkant paal. Dan hadden we ook nog met lege handen gestaan. Laten we het punt maar koesteren”, sluit Van der Hoop af.