Marco van Rooijen
Marco van Rooijen Theo Beumer

Otterlo maakt indruk bij ONA’53

5 maart 2022 om 18:06 Voetbal

OTTERLO Het was ruim drie maanden geleden dat Otterlo een competitieduel had gespeeld. Bij nummer vijf ONA’53 op gewoon gras leek het vooraf een lastige klus. Maar achteraf kan gezegd worden dat de koploper grote indruk maakte in Wageningen met een 1-6 overwinning.

,,Wij hadden ook een lastige middag verwacht’’, bekende Ronald Lieftink, die speciaal nog op gewoon gras had getraind. ,,Zeker ook omdat het geen superveld is. Maar wij speelden supergoed. Ik geloof dat wij de eerste helft tussen 35 en 40 minuten balbezit hadden. Waren ook superdwingend. Uiteindelijk maakten wij drie doelpunten.’’

,,Marco van Rooijen scoorde er twee, en er was een eigen doelpunt. Die kwam uit een voorzet van Arnout Lagerweij. En als die jongen van ONA de bal niet had gemaakt, had Bram van Lambalgen dat wel gedaan. Aan de andere kant kregen zij geen enkele kans.’’

,,Na de rust maakte Dennis van de Bunt de 0-4. Toen was het gelopen. Arnout Lagerweij en Paul Speldenbrink maakte de laatste twee doelpunten. Bij 0-5 wist ONA nog wat terug te doen (Jonathan Slootmans).’’

,,Een meer dan rechte overwinning. Ik ben zeer content over hoe wij hebben gespeeld. Zijn dus goed uit de lange winterstop gekomen. De komende weken krijgen wij onze directe concurrenten. Dan weet je wel waar je staat.’’

Dat is dus voorlopig bovenaan. Met vier punten voorsprong en een wedstrijd minder op Zeewolde, en zes punten verschil met AGOVV, de tegenstander van dinsdagavond. ,,De wedstrijd van vandaag geeft veel vertrouwen. Winst zijn bonuspunten, een gelijkspel is prima, en bij een nederlaag is er niets aan de hand. De druk ligt helemaal bij AGOVV’’, besluit Ronald Lieftink.