Richard Lokhorst
Richard Lokhorst Theo Beumer

Advendo’57 schiet zichzelf in de voet

12 maart 2022 om 17:58 Voetbal

EDERVEEN ,,Ik weet dat het een repeterend verhaal is. Wij hadden met 3 of 4-0 moeten voorstaan tegen Hoevelaken. Maar scoorden maar een doelpunt. En dan treedt de aloude voetbalwet in werking. En verlies je met 1-3’’, vertelde een balende Jan Fluit.

,,Ondanks een handvol afwezigen, speelden wij in organisatorisch opzicht een hele goede eerste helft. Wij gaven geen kans weg, en kregen er voor de rust een stuk of vijf. De eerste echte kans na een half uur betekende de 1-0 van Richard Lokhorst. Een prachtig doelpunt. Zijn eerste ook in Advendo 1’’, wist de Advendo trainer.

Marien van Roekel 2x, Richard Lokhorst, Luc Goudsblom, en Martijn van den Dikkenberg hadden allemaal mogelijkheden op 2-0 en meer. Na de rust ging het in eerste instantie zo verder. Van Roekel faalde alleen voor de keeper. ,,Echt ongelofelijk dat het maar 1-0 was’’, merkte Fluit nog een keer op. ,,En dan scoorde Hoevelaken uit de eerste de beste kans. En later nog een keer uit een identieke situatie bij de tweede paal. Niet te geloven.’’ Jordi Zieltjes en Joeri van den Hoeven waren de schutters.

,,Mentaal was dat een enorme tik’’, had Fluit gezien. Advendo ging een op een spelen, en was via Dirko Bos nog twee keer dicht bij de gelijkmaker. De 1-3 van Paul Eleveld betekende de genadeslag.’’

Halverwege de competitie wordt de situatie voor de Ederveners steeds beroerder. Stroe en Rood Wit staan op vijf punten afstand en Terschuurse Boys op zes. ,,De uitslagen van vandaag zijn bijzonder ongunstig voor ons. Je merkte gewoon dat de angst in de ploeg kwam. Maar wij geven zeker niet op. Er komen weer wat jongens terug. Ook de langdurige geblesseerde Rik Kelderman gaat weer trainen.’’