RVVH geen partij voor DTS Ede
RVVH geen partij voor DTS Ede DTS Ede

DTS Ede Vrouwen 1 laten RVVH kansloos

7 mei 2022 om 20:30 Voetbal Deel je nieuws

Van een wedstrijd was vanmiddag eigenlijk geen sprake. RVVH hoopte met een handbalverdediging voor een stunt te zorgen en een puntje te pikken. Maar DTS Ede speelden gediciplineerd en gaf RVVH met alleen maar éénrichtingsverkeer geen schijn van kans. Dat de ruststand nog op 0-0 stond was al een wonder. Paal (schot van Nikki van Wijk), lat (Ilse van der Zanden) en een paar reddingen van de keeper voorkwamen de openingstreffer van DTS.

Na rust verhoogde DTS nogmaals het tempo en het wachten was nu echt op de verdiende openingstreffer. Sofie Houba dacht deze te scoren maar dit zuivere doelpunt werd onterecht vanwege buitenspel afgekeurd. DTS hield het koppie erbij en een paar minuten later viel dan toch eindelijk de treffer voor DTS Ede via Ilse van der Zanden die de keeper kansloos liet 0-1.

Kort daarop werd de wedstrijd beslist nadat Gera op den Kelder uit een vrijetrap van Ilse van der Zanden de 0-2 binnenkopte.

Het verdedigende verzet was nu gebroken en DTS speelde de wedstrijd foutloos uit.

Volgende week wacht de topper thuis tegen koploper Saestum.