Aanvoerder Martien van den berg scoorde weer voor SDS '55.
Aanvoerder Martien van den berg scoorde weer voor SDS '55. Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Eenrichtingsverkeer in Wekerom en grote zege SDS ‘55

Voetbal Van Gent Finaleweken 2022

WEKEROM SDS ’55 liet geen spaan heel van Vierhouten’82. De winst met 8-0 was even duidelijk als verdiend.

Eip Janssen

,,Was vanavond (dinsdag) echt eenrichtingsverkeer. De afspraak was vanaf het begin vol druk te zetten en te houden. Dat werd uitstekend uitgevoerd en kwam in de negende minuut tot uitdrukking door een doelpunt van Gerben Roelofsen: 1-0”, vertelde SDS’55 trainer Martin Speelziek. 

Het was Rick Roelofsen die daarna de thuisclub op 2-0 zette. ,,De mooiste goal van de avond. Spits (Lennart Ploeg) werd vanuit het middenveld ingespeeld, legde de bal goed neer op Gerben Roelofsen, die er goed onder kwam. Deze gaf de bal mee aan Jort van den Hudding, die met een mooie steekpass Rick Roelofsen vrij voor het doel zette”, genoot Speelziek na. 

Martien van den Berg zette de 3-0 op het scorebord. Het was Gerben Roelofsen, na een assist van Lennart Ploeg, die de 4-0 ruststand liet aantekenen. ,,Ik kon wat wisselen, en onder meer Gerben van Donselaar viel uitstekend in. Bij alle vier de doelpunten na rust was hij betrokken.” SDS ’55 speelde met Vierhouten’82 en zag Rick Roelofsen 2x, Gerben van Donselaar en Lennart Ploeg scoren. In de laatste twintig minuten moest SDS ’55 in ondertal verder. ,,Er was al vijf keer gewisseld, op het moment dat Casper Kingma geblesseerd afhaakte. Maar in het veld was er niets van te merken. Het enige dat nog ontbrak waren wat doelpunten”, besluit Martin Speelziek. 

SDS ’55 dat de zesde plaats inneemt, ontvangt zaterdag op eigen veld Prins Bernhard.

advertentie