Blauw Geel '55 mocht drie maal juichen.
Blauw Geel '55 mocht drie maal juichen. Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Blauw Geel ’55 boekt belangrijke zege in Wageningen

Voetbal Van Gent Finaleweken 2022

EDE Blauw Geel ’55 boekte bij het Wageningse ONA ’53 een 0-3 zege. ,,Belangrijke punten waar ik bijzonder blij mee ben. De afstand naar een P/D plek is nu vijf punten. We zijn er nog niet maar dit geeft wel een boost”, reageerde Blauw Geel ’55 trainer Marcel van der Hoop kort na afloop.

Eip Janssen

Hij zag Floriano Raho, na een voorzet van de zijkant, bij de tweede paal scoren: 0-1. ,,Ik zag een team, dat net als zaterdag de tweede helft tegen Zeewolde, ervoor ging. Het was Robbie Pont die de 0-2 liet aantekenen.”

Nadat bij ONA’53 speler Bjorn Mol met rood werd weggezonden, zorgde Jos Bolks in de slotfase voor de 0-3 eindstand. ,,Ik denk dat we ONA’53 goed hebben weggespeeld. De zege geeft vertrouwen voor de derby komende zaterdag tegen Otterlo. In deze klasse kan iedereen van iedereen winnen. Dat blijkt vanavond wel weer uit de uitslagen. Ik denk dat Blauw Geel ’55 nog minimaal drie of vier punten nodig heeft. Ik ben ervan overtuigd dat Blauw Geel ’55, dat met deze instelling voor elkaar krijgt”, eindigt Van der Hoop gedecideerd.

Blauw Geel ’55 is nu negende met 22-28. Zaterdag komt Otterlo, dat eerder de thuiswedstrijd met 8-0 won, op bezoek.

advertentie