Linda Helbling, de scheidend coach van de vrouwen van DTS Ede
Linda Helbling, de scheidend coach van de vrouwen van DTS Ede Geert Nieuwenhuis

Vrouwenvoetbal in de schijnwerpers bij DTS Ede; vereniging wint ‘Leukste Club Award’

Voetbal

EDE DTS Ede krijgt maandag op sportpark Inschoten de Leukste Club Award uitgereikt. De prijs is een initiatief van de online talkshow van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen en wordt voor de tweede keer uitgereikt.

De jury van de Leukste Club Award kon dit jaar putten uit meer dan honderd inzendingen. In de allesbeslissende eindstrijd bleef DTS Ede vier andere finalisten - v.v. Eldenia uit Arnhem, AZSV uit Aalten, SC t Gooi uit Hilversum en Sportclub Lochem uit de gelijknamige plaats voor. De jury, bestaande uit Audrey de Ridder (FC Afkicken), Lucienne Reichardt (voormalig speelster ADO Den Haag en Ajax), Claudia van den Heiligenberg (oud-international Oranjeleeuwinnen) en talkshowhost Marleen van Oortmarssen beoordeelde de inzendingen op toegankelijkheid, sfeer en ruimte voor ontwikkeling op de club. En dit alles door het oog van het vrouwenvoetbal. De vijf clubs die tot de finale reikten kregen de opdracht om een video in te sturen. De mate van originaliteit van de video’s gaf uiteindelijk de doorslag. 

DTS Ede staat er volgens de jury om bekend dat binnen de club de mannen- en vrouwenteams gelijk in hiërarchie staan. ,,En dat zie je terug in de samenstelling van het bestuur, de opkomst tijdens ledenvergaderingen en de presentatie van de teams op mediadagen’’, aldus de jury. Vrouwen-hoofdtrainer Linda Helbling haalde als trainster van DTS Ede in 2021 een UEFA A diploma en tijdens dit traject werd zij actief ondersteund door de vereniging. Een aspect waardoor deze club er voor jurylid Claudia van den Heiligenberg bovenuit sprong: ,,Het gaat bij DTS Ede niet alleen om voetbal, dat deze club ook trainsters helpt bij het verkrijgen van hun UEFA A is natuurlijk top.’’

Op maandag 16 mei vindt de officiële prijsuitreiking van de Leukste Club Award plaats op de thuisbasis van DTS Ede, Sportpark Inschoten om 19.00 uur. Na de uitreiking door talkshowhost Marleen van Oortmarssen volgt er om 20.00 uur een demonstratiewedstrijd tussen DTS Ede en een team van de PEEV Talkshow Prominenten. In dat team maken onder meer jurylid Lucienne Reichardt, Lucie Akkerman (Ajax), Audrey de Ridder (jurylid en mediapersoonlijkheid) en Dyanne Bito (Top 3 All Time International Oranjeleeuwinnen met 146 caps) hun opwachting.

advertentie