Lennart Ploeg (links) werd een gevaarlijke aanvaller als linksback.
Lennart Ploeg (links) werd een gevaarlijke aanvaller als linksback. Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: SDS ’55 scoort te weinig om Prins Bernhard te verslaan

14 mei 2022 om 18:39 Voetbal

WEKEROM SDS ’55 heeft op eigen veld een verrassende 1-2 nederlaag geleden tegen Prins Bernard uit Uddel.

,,Dat kun je wel zeggen. Deze nederlaag was niet ingecalculeerd, na tien wedstrijden op rij niet te hebben verloren. De reden? Enerzijds de kansen laten liggen en anderzijds wat pech met een beslissing van de scheidsrechter. Maar dat is ook voetbal”, keek SDS ’55 trainer Martin Speelziek terug.

De start was voor de Wekeromse vierdeklasser ideaal. ,,Je weet dat Prins Bernhard naar vermogen zal knokken voor een goed resultaat. Dat betekende in principe een ploeg die met vijf verdedigers aantrad. Dan binnen twee minuten de 1-0 scoren is wel fijn. Gerben Roelofsen gaf de assist op Rick Roelofsen die in de kruising raak schoot. Maar twee minuten later staat het alweer 1-1. SDS ’55 spelers verwachten een vrije trap te krijgen maar de scheidsrechter gaf die aan de gasten. De verwarring was even optimaal en Gert Schouten kon raak koppen”, sipte de SDS ’55 trainer. SDS ’55, dat daarna soms te gehaast en te slordig aan de bal ging spelen kreeg wel de nodige kansen. ,,Zeker vijf keer een 1 op 1 situatie die niet werd benut. Of de paal stond in de weg. In de rust aangegeven de flanken te gebruiken. Lennart Ploeg, in principe linksback speelde als een echte linksbuiten.”

TWEEDE HELFT Gerben Roelofsen en de ingevallen Van Donselaar lieten scoren na. SDS ’55 wist dat het moest winnen om P/D voetbal te halen. ,,Ik ben met nog zo’n kwartier te spelen 3-3-4 gaan spelen en later ging ook centrale verdediger Martien van den Berg nog in de spits mee. Hij kreeg nog een kans maar het was ‘net niet”, had Speelziek gezien. Prins Bernhard kreeg met nog een minuut of tien op de klok uit het niets een strafschop toegekend. ,,Kevin van der Horst zette een zo op het oog correcte tackel in. De bal ging over de achterlijn en de Prins Bernhard spelers dachten zelf ook aan een corner. Tot verbazing wees de scheidsrechter echter naar de stip. Bert Schouten liet de kans op de 1-2 niet liggen. Dure en hele zure punten verspeeld”, besluit Martin Speelziek.

De kans dat SDS ’55 nacompetitievoetbal gaat bereiken is niet groot. De ploeg blijft op de zesde plaats staan met 21-37. De achterstand met nog drie wedstrijden te gaan op nummer vier WZC Wapenveld is zes punten. Zaterdag gaat SDS ’55 op bezoek bij de nummer drie Heerde.