Van Gent Finaleweken: Aanvallende voetbal Ede/Victoria loont

14 mei 2022 om 18:40 Voetbal

EDE De laatste overwinning van Ede/Victoria dateerde al weer van 5 maart. Tegen Uchta smaakten de bewoners van de Hoekelumse Eng eindelijk weer het zoet van de overwinning: 5-2.

Omdat Danny Suitela moest werken, vormden Micha Horzelenberg en Dick Hoefakker het technische duo. ,,Wij hadden besloten te proberen voor uit te voetballen. Na een aardig begin, kwamen wij met 0-2 achter (Djermo Burggraaf en eigen doelpunt Wouter Engelen). Vervolgens besloten een op een te gaan spelen, met Jonah van Doesburg voor de verdediging. Dat werd goed opgepakt. Voor de rust kwamen wij via Geoffrey van de Kamp en Rudy Möller langszij: 2-2’’, had Dick Hoefakker gezien.

,,De tweede helft waren wij echt heer en meester. Wij hadden er wel vijf kunnen maken. Nu bleef het bij twee doelpunten van Rudy Möller en een van Geoffrey van de Kamp. Bij het laatste doelpunt maakte Wouter Engelen met een mooie assist zijn foutje goed. Een dikke voldoende voor de hele ploeg op een mooie dag. Wij zijn super tevreden’’, sloot Hoefakker af.