Sjaak Termaaten, tweede rij rechts zal bij ZVV Ede gemist worden.
Sjaak Termaaten, tweede rij rechts zal bij ZVV Ede gemist worden. Theo Beumer

Publiekslieveling Sjaak Termaaten stopt bij ZVV Ede

Voetbal

EDE ,,Ik zou graag met de titel en promotie naar de eredivisie afscheid nemen bij ZVV Ede”, opent publiekslieveling Sjaak Termaaten. Een naam die hij de afgelopen jaren zelf heeft afgedwongen. Het is mooi geweest met spelen van zaalvoetbal op een ongekend hoog niveau. ,,Het fysieke aspect is de voornaamste reden, ik ben niet de jongste meer”, lacht de 32- jarige Termaaten.’

,,Ik heb met de ZVV Ede leiding gesproken en aangegeven dat het mooi is geweest zo”, zegt de geboren en getogen Woudenberger. Sjaak Termaaten speelde dit seizoen een belangrijke rol in de selectie van de huidig koploper Eerste Divisie zaalvoetbal. Hij stelt dat drie factoren medebepalend zijn geweest voor het besluit om te stoppen. ,,Mijn werk wordt steeds drukker. Daarnaast de reistijd. Ik woon nu in Amersfoort en ik merk dat het vaak haasten is. Maar de belangrijkste reden is het fysieke aspect”, aldus Termaaten.

Hij vertelt dat de zaterdagochtend niet altijd een pleziertje is. Aan de knieën te voelen is het beter te stoppen. Ik wil graag nog even door met mijn knieën. Dat moet je ook een beetje voor jezelf kiezen, hoe jammer ik het ook vind.”


Sjaak Termaaten in actie tijdens een van zijn goede wedstrijden                                                              Theo Beumer

Voor ZVV Ede is de beslissing van Termaaten om na drie seizoenen te stoppen een aderlating. ,,Dit is de mooiste club waarvoor ik heb gespeeld’, zo zegt hij. Dat er wellicht volgende jaar eredivisie wordt gespeeld door ZVV Ede was voor Sjaak Termaaten geen reden te twijfelen aan zijn besluit. Ik heb al twee seizoenen eredivisie in de benen, bij JCK. Ik ben blij dat ik dat te hebben mogen meemaken. Nu is het doel om met ZVV Ede de eredivisie te behalen. Dat betekent vrijdagavond een goed resultaat neerzetten tegen de enige concurrent ZVV Eindhoven”, is Termaaten zeker. Hij is zeker van plan ZVV Ede volgend seizoen te blijven aanmoedigen. ,,Maar dan wel vanaf de tribune. Ik heb voor ZVV Ede alleen maar lovende woorden over. Het is goed georganiseerd en perfect geregeld. Ik durf te stellen dat weinig clubs zo’n goede organisatie hebben staan. Dat verdient niet alleen lof maar ook respect”, besluit de afscheidnemende Sjaak Termaaten. Hij spreekt in de nababbel nog wel de wens uit dat de Van der Knaaphal vrijdagavond afgeladen vol zal zijn. De selectiespeler is er zeker van dat zijn team er ‘vol’ voor gaan.

De topper ZVV Ede – ZVV Eindhoven begint vrijdagavond in de Van der Knaaphal om 20.45 uur. De entree is gratis. Op het spel staat de open deur naar de Eredivisie. ZVV Ede telt twee verliespunten minder met nog drie wedstrijden te spelen op ZVV Eindhoven.

advertentie