Afbeelding
Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Lunteren vooral blij met uitslagen concurrentie

Voetbal

LUNTEREN ,,Wij zijn vooral blij met de uitslagen van de concurrentie. Zelf hadden wij weinig kans tegen een ervaren ploeg als Batavia’’, keek Dennis van den Berg terug op de 1-5 nederlaag.

,,Opzet was met hoge druk te spelen en hun spel te ontregelen. Daar raakten zij niet van onder de indruk. Ook het feit dat wij met 1-0 voorkwamen via Thom Rijnders uit een voorzet van Ivar Boekholt, deed hun niet verblikken of verblozen’’, had de trainer van Lunteren gemerkt.

,,Via een prachtig doelpunt van Guido Pauw kwamen zij op gelijke hoogte. Steijn Kuppens, onze talentvolle verdediger, zal vannacht nog wel eens wakker worden van zijn tegenstander. Hij had het heel lastig. Dit waren mooie leermomenten. De 1-1 bij rust was voor ons het maximale.’’

,,Wij wisten dat we het in de tweede helft heel lastig zouden krijgen. Hebben met het oog op komende week Pepijn Meurs en Jeffrey Pater uit voorzorg gewisseld. Batavia had de overhand. Zij straften foutjes van onze kant goed af. Uiteindelijk werd het 1-5. (Samir Merraki, Guido Pauw en Redwane Hammouchi 2x). Op een gegeven moment hebben wij een mannetje naar achteren gehaald. Wij wilden niet helemaal afgeslacht worden.’’

Zaterdag wacht de kraker bij Renswoude, waar Lunteren nog een voorsprong van een punt op heeft. Bij winst is Lunteren zeker van de tweede klasse. Bij elk andere resultaat, speelt ook de wedstrijd tegen OWIOS nog een rol. ,,Gelukkig worden er steeds meer jongens fit. Ik hoop dat Robert van den Broek en Max Veenendaal er zaterdag bij zijn. Wij zullen nog een keer alles moeten geven’’, besluit Dennis van den Berg.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.

advertentie