Afbeelding
Guido de Boer

Van Gent Finaleweken: Lunteren opgelucht na gelijkspel bij Renswoude

28 mei 2022 om 19:10 Voetbal

LUNTEREN ,,Als je met nog acht minuten te gaan 2-0 achter staat, en dan nog gelijkspeelt met 2-2, kun je alleen maar heel opgelucht zijn’’, reageerde Dennis van den Berg na afloop van de ontmoeting tussen Renswoude en Lunteren.

De trainer van Lunteren zag dat zijn ploeg de eerste helft geen grip had op Renswoude. ,,Zij verrasten ons met drie verdedigers en vier middenvelders. Daar hadden wij het moeilijk mee. Met een bal onderkant lat kwamen wij een keer goed weg. De 1-0 van Henk van Essen was gezien het spelbeeld ook wel verdiend.’’

,,Aan het einde van de eerste helft kregen wij al iets meer grip. Dat zette zich na de rust door. Het werd eerst nog 2-0 door weer Henk van Essen. Die werd daarna bij Renswoude gewisseld, waar wij met het inbrengen van Max Veenendaal en Wilco Koudijs aanvallend wisselden. Achteraf denk ik de wissels aan beide kanten voor de ommekeer zorgde, hoewel Renswoude ook de kansen kreeg de wedstrijd in het slot te gooien.’’

,,Wij kregen ook onze kansen. Max Degenaar raakte de paal en de ook ingevallen Alwin Ayessa Ndinga mikte van dichtbij over. Via Max Degenaar kwam wij terug op 2-1. En Jeffrey Pater kopte net voor tijd de 2-2 binnen. Daar was ik heel blij mee’’, bekende Van den Berg.

,,In extra tijd was Max Degenaar nog dicht bij de 2-3. De keeper van Renswoude redde fantastisch. Natuurlijk was dat het ideale scenario geweest. Nu blijf je een punt voorsprong houden op Renswoude. Volgende week thuis tegen OWIOS moeten wij het zien af te maken. Wij hebben het in eigen hand. Zelf winnen en dan op vakantie. Dat is het doel’’, besluit Dennis van den Berg.

Mocht dat niet gebeuren, moet het naar Renswoude en OVC’85, dat ook een punt minder heeft, kijken. Renswoude moet op bezoek bij ASV Dronten, dat officieel nog een punt nodig heeft voor de titel, maar op basis van een veel beter doelsaldo kan het die ploeg haast niet meer ontgaan. OVC’85 ontmoeting Veensche Boys, wat zich kan opmaken voor de nacompetitie.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie