Van Gent Finaleweken: Fortissimo haalt dubbele cijfers in Hoekelumse Eng derby net niet.

4 juni 2022 om 19:27 Voetbal

EDE De altijd beladen Hoekelumse Eng derby tussen Fortissimo en Ede/Victoria is nooit een echte wedstrijd geworden. Fortissimo won na een 6-0 ruststand met 9-0 van de ‘buren’.

Eip Janssen en Wim van Kessel

,,Het is nooit een echte wedstrijd geworden. Binnen vijf minuten opende Fortissimo de score al. Het was Dani Tanalepy de 1-0 scoorde. Arjen Wilting en Dennis Veer zorgde rond het half uur voor een 3-0 tussenstand. Daarna liet Anass el Hassnaoui nog een strafschop onbenut”, had Fortissimo trainer Paul Bremer gezien.

Ede/Victoria zag de thuisclub van alle kanten op zich afkomen. Een eigen doelpunt en een doelpunt van Anass el Hassnaoui zorgden voor een 6-0 ruststand. ,,Ik heb spelers die op scherp stonden gewisseld. Ook Arjan Wilting die afgelopen donderdag vier keer de Alpe d’Huez beklom rust gegeven. Hij had al een prestatie van formatie voor het goede doel geleverd. Tenslotte moeten we over twee weken aan de bak in de nacompetitie. Dan wil ik geen risico lopen een speler wegens een schorsing te missen. De groep is echt fit. Alleen Niels Homburg (neusblessure) en Roy Bijsterveld (enkelblessure) zijn grote twijfelgevallen”, aldus de Fortissimotrainer.

In de tweede helft was het bijna eenrichtingsverkeer op de Hoekelumse Eng. Mo Hamdani, Anass el Hassnaoui 2x waaronder een strafschop en nog een eigen doelpunt (Cornel van Eck) van Ede/Victoria bepaalde de eindstand op 9-0. ,,De dubbele cijfers waren haalbaar. Maar ik kan hier mee leven. Heel blijven was belangijker. Zaterdagavond een leuke seizoen afsluiting bij de Premier. Dat heeft de groep wel verdiend. Ik ga zaterdag zeker kijken bij de nacompetitiewedstrijd van onze eerste tegenstanders Redichem of Oranje Blauw (Nijmegen). De week erop 18 juni spelen wij tegen de winnaar de eerste P/D wedstrijd. Gelukkig kunnen de pijntjes en dergelijke even genezen. Het reguliere seizoen zit erop. Nu het toetje op de taart nog”, sluit Paul Bremer af.

TRAINER EDE/VICTORIA ,,Wij waren een speelbal voor Fortissimo. Het enige positieve was dat we het onder de tien wisten te houden’’, keek Danny Suitela terug. ,,Wij hadden acht spelers van onze eigen selectie. De rest werd aangevuld met O19. Die jongens hebben het naar vermogen gedaan. Fortissimo is al veel beter’’, aldus de trainer van Ede/Victoria. ,,En buiten het gehavende team, schoten wij met Claudio van Velzen er nog een in eigen doel. Dan staat het halverwege al 6-0. Is zo’n wedstrijd uitzitten een kwelling.’’ Met de derby kwam er ook een einde aan drie jaar Ede/Victoria voor de trainer. ,,Ik ben blij dat het erop zit. Dat bedoel ik wel in positieve zin. Ede/Victoria is een mooie club. Zeker het laatste jaar was heel zwaar, maar ook heel leerzaam’’, besluit Danny Suitela, die komend seizoen trainer bij HDS in Leersum is.

Fortissimo eindigde als tweede in de vierde klasse B en Ede/Victoria sluit de competitie als nummer negen af.