Lars Haalboom haalt om maar treft geen doel.
Lars Haalboom haalt om maar treft geen doel. Guido de Boer

Van Gent Finaleweken: Fortissimo geeft promotie naar derde klasse uit handen

18 juni 2022 om 18:43 Voetbal Van Gent Finaleweken 2022

EDE Fortissimo is er zaterdag op het veld van Stroe niet in geslaagd te promoveren naar de derde klasse in het zaterdagvoetbal. De ploeg van trainer Paul Bremer kwam in de finale van de nacompetitie nog wel op voorsprong, maar zag tegenstander Heerde er met de zo felbegeerde promotie vandoor gaan. De 2-3 nederlaag was een bittere pil. 

Eip Janssen

,,Achteraf, maar dat is altijd gemakkelijker hebben negentig seconden na de 1-0 (Jordy Pol, red.) ons genekt. De ploeg liep in mijn ogen iets te ver achteruit en liet Heerde komen. Ze waren, omdat het ver van onze dug-out gebeurde bijna niet meer te bereiken”, reageerde Fortissimo trainer Paul Bremer teleurgesteld. Niet teleurgesteld was hij in de geleverde prestatie. ,,Voetballend had het misschien beker gekund, maar elke speler heeft honderd procent of meer gegeven. Dat was met deze tropische hitte best een inspanning.” ,,Ik ben blij met mijn doelpunt. Dinsdagavond ook al gescoord. Maar het gaat om de teamprestatie dus overheerst de teleurstelling”, vulde doelpuntenmaker Jordy van de Pol aan. Hij vocht als jongste in het team met zijn emoties. Maar voetballend stond hij zijn mannetje. ,,Ik heb gedaan wat trainer Paul Bremer heeft gevraagd. Natuurlijk is dit een koude douche in deze tropische hitte. Maar komend seizoen sta ik er weer. Nieuwe ronde dus nieuwe kansen. Maar eerst even uitblazen”, aldus de jongeling.

Fortissimo startte in een een wat aangepaste formatie ten opzichte van dinsdag tegen Oranje Blauw.  In de eerste fase van het duel was het aftasten. Heerde kreeg een aardige mogelijkheid, maar verzuimde de trekker over te halen. Aan de andere kant was het Fortissimo dat via Anass el Hasnaoui op voorsprong had kunnen komen. Na de eerste drinkpauze moest Fortissimo noodgedwongen wisselen. Dennis Veer raakte geblesseerd en Stefan Gerressen kwam er voor hem in. ,,Dat is een beetje het verhaal van dit seizoen. Meerdere blessures gehad en daardoor gedwongen het systeem of de ploeg aan te passen”, oordeelde de Fortissimotrainer. ,,In de eerste helft hebben wij wel kansen gehad. Maar het was teveel ‘net niet’. In de slotfase kreeg Heerde trouwens ook nog een dot van een kans. Gelukkig schoot die speler (Nick Wijenberg, red.) voorlangs. In de rust gaf de trainer aan dat wij zo moesten blijven spelen dan kwam de kans vanzelf”, oordeelde de langslopende Anass el Hassnaoui. De middenvelder werkte keihard maar kende weinig geluk. 

VOORSPRONG Na rust was het dan toch raak voor Fortissimo. In de vijftigste minuut kopte Jordy Pol zijn ploeg op een schitterende manier op voorsprong: 1-0. ,,Ik zag de bal na een goed genomen vrije trap van Nanno Wilholt komen. Dan moet je misschien wat geluk hebben, maar er ook staan. De Heerde doelman (Vincent Mosterd, red.) was kansloos”, wist Pol toch nog een beetje te lachen. Na de openingstreffer oogde Heerde kwetsbaar en kreeg Fortissimo kansen op een tweede treffer. ,,Ja, achteraf is alles gemakkelijker. Ik kreeg de bal rond het strafschopgebied, dribbelde en werd aangetikt. Misschien was ik te sportief en had moeten vallen. Maar nu was de doelman van Heerde de reddende engel voor zijn ploeg. Balen”, meende El Hassnaoui. ,,Ja, dat is altijd achteraf. Ik denk dat de scheidsrechter de bal op de stip had gelegd. Dat deed hij later voor Heerde ook. Maar ik begrijp ook wel dat Anass dacht zo ook te kunnen scoren”, keek Paul Bremer terug. Hoe verder de tweede helft vorderde, hoe meer Fortissimo terugging. Het resulteerde in een goede kans voor Heerde, maar Fortissimo-keeper Koen Warnaar redde zijn ploeg. 


De naar Harskamp vertrekkende Lars Haalboom kan het even niet aanzien. Heerde komt op 1-2.           Guido de Boer

OMGEDRAAID IN 90 SECONDEN Maar daarna was er 90 seconden lang geen redden meer aan voor Fortissimo. Eerst was het Raoul Wijenberg met de gelijkmaker voor Heerde. Hij  zag dat zijn broer (Nick, red.) de bal panklaar doorkopte. Snel daarna werd het nog erger. Corstiaan Altenburg bracht Heerde zelfs op voorsprong: 1-2. ,,Wij probeerden het initiatief weer terug te krijgen. Maar een wat ongelukkige actie van Stan Buitenhuis, betekende een strafschop voor Heerde. De Apeldoornse scheidsrechter twijfelde geen seconde en wees na de stip. De ene scheidsrechter geeft hem wel, de andere niet. Dennis Calkhoven schoot de strafschop onhoudbaar binnen: 1-3. Dan heb je nog een half uur te spelen. Er is aanvallend gewisseld en ‘alles of niets’ gespeeld. Achterin waar Nanno Wilholt ook al geblesseerd wegviel, moet je dan risico’s nemen. Maar er was geen andere keuze”, meende Bremer. ,,De trainer heeft gelijk. Er waren ook kansen. Maar het beetje geluk dat je nodig hebt ontbrak soms. Anass el Hasnaoui kreeg dé kans om ons terug in de wedstrijd te helpen. Maar zijn keuze, zoals eerder verwoord om niet te vallen maar te proberen te scoren, is volkomen begrijpelijk”, oordeelde Van de Pol. Met nog een minuut of tien op de klok wist Anass el Hassnaoui met een mooie poging alsnog de aansluitingstreffer op het bord: 2-3 te zetten.

In de resterende tijd van het duel probeerde Fortissimo iets te forceren, maar bleef de gelijkmaker uit. Fortissimo speelt daarom volgend seizoen wéér in de vierde klasse.


Het laatste fluitsignaal. Waar Heerde feest viert, grijpen de Edenaren naar het hoofd. Weer vierdeklasser. - Guido de Boer

PERSPECTIEF ,,Weer vierde klasse. Het lijkt wel of het gewoon niet mag. In het seizoen 2015/2016 was Fortissimo voor het laatst derdeklasser. In het zondagvoetbal. Daarna is de overstap naar het zaterdagvoetbal gemaakt. Daarmee zag Fortissimo voor de zoveelste keer een streep door zijn promotiedroom gaan. In voorgaande jaren (2018/2019) was eerst Rood Wit ‘58 (1-2) een eindpunt. Daarna werd niet gepromoveerd omdat Fortissimo, in de door corona gestopte competitie 2019/2020 slechts 0,026 punt te kort kwam om een door de KNVB mogelijk gemaakte extra promotieplaats te bezetten. In het seizoen 2020/2021 stond de coronacrisis een stap naar de derde klasse wederom in de weg. Volgend seizoen weer een aantal zaterdag spelen, waarbij je van te voren weet dat er gewonnen wordt. Dat is voor een aantal spelers, die zich steeds beter ontwikkelen gewoon erg. De groep blijft grotendeels bij elkaar. Negen augustus begint Fortissimo weer met de voorbereiding. Nu de wonden likken, de accu opladen en volgend seizoen 2022/2023 er weer staan. Het is niet anders”, besluit Fortissimo trainer Paul Bremer.   

Bron video: Remco Zeën / Ede Stad.nl


Anass el Hassnaoui lijkt te scoren. maar het bleef bij lijkt.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie