Afbeelding
PR Fortissimo

Fortissimo vrouwen verliezen finale nacompetitie

Voetbal

EDE De vrouwen hoofdmacht van Fortissimo is er niet in geslaagd een succesvol seizoen met een prijs te belonen. De promotie naar de tweede klasse werd door een efficiënt Oranje-Nassau 3 met 1-4 verhinderd.

,,De kers op de taart zetten na een goed seizoen is net niet gelukt”, vertellen trainster Andrea Nagel en assistent Rowan Groen. In de eerdere ronden werden Zuidhorn (4-2) en Blauw Wit’66 (3-2) uitgeschakeld.

,,De finale werd afgewerkt op neutraal terrein in Oosterwolde. Met een dubbeldekker met ruim 75 Fortissimo leden en familie was het een leuke happening. Fortissimo begon sterk aan de wedstrijd. De ploeg liet bijna vijfentwintig minuten goed voetbal zien met mooie combinaties en frivool voetbal. Het enige dat ontbrak was scoren en dat was nu juist de opdracht”, keek Nagel terug.

Het defensief sterke Oranje-Nassau, spelend als een sluwe vos, had aan een miscommunicatie in Fortissimo verdediging genoeg om op voorsprong te komen: 0-1.

,,Oranje-Nassau verspilde weinig energie aan het maken van het spel. Ze kozen de juiste momenten uit om toe te slaan. Zo ook bij de 0-2 waar een afstandsschot in de kruising belandde. Zij kwamen hier om, op zijn Mourinho’s, zaken te doen”, sipte de Fortissimo trainster. Fortissimo was hiervoor gewaarschuwd. ,,maar wij willen graag offensief spelen en het iniatief nemen. In een finale moet je misschien slimmer zijn.”

In de tweede helft probeerde Fortissimo met hard werken en goed combinatie voetbal de laatste kans te pakken. ,,maar het werd al snel 0-3 met een afstandsschot. Ondanks deze tegenslag pakten wij het initiatief. De achterstand werd verkleind naar 1-3. In de slotfase scoorden de Groningers nog eenmaal. De 1-4 nederlaag was een feit. ,,Zij waren in de slotfase gewoon wat fitter. Ik moest noodgedwongen een vijftal speelster wisselen met blessures/kramp. Gelukkig waren er genoeg wissels van het tweede team aanwezig. Zij hebben gewoon meegetraind en kunnen het niveau prima aan. Het seizoen duurde gewoon te lang. Begonnen met een selectie van 20 speelsters. Door drie buitenlandse stages, vier kruisbandblessures en een gebroken enkel verdween de continuïteit die ons voor de winterstop nog zo sterk maakte. Een supporter verwoordde het heel treffend Een vader van een speelster zei het heel treffend: Andrea, dat jullie met dit plakband elftal nog zo ver bent gekomen is heel erg knap. Kun je een beter compliment krijgen? Als promovendus een periodetitel, een derde plaats op eindranglijst en de finale plek in de play-off is echt meer dan verwacht”, besluit Andrea Nagel.

advertentie
advertentie