Trainer Martin Speelziek, midden, kan opgelucht adem halen. Hij begint bij Lunteren met een blanco straflijst.
Trainer Martin Speelziek, midden, kan opgelucht adem halen. Hij begint bij Lunteren met een blanco straflijst. Theo Beumer

SDS ’55 vrijgesproken na gestaakte wedstrijd bij Achterveld

Voetbal

WEKEROM SDS’55 zag zaterdagmiddag 4 juni de wedstrijd bij Achterveld, waar niets meer op het spel, bij een 3-2 achterstand gestaakt worden. De scheidsrechter meende dat de Wekerommers zich hadden misdragen.

Eip Janssen

De scheidsrechter tover de aanvoerder Martien van den Berg zijn tweede gele kaart voor. Gerben Roelofsen en SDS ’55-trainer Martin Speelziek kregen zelfs tot verbazing van vriend en vijand een rode kaart voorgeschoteld.

De KNVB heeft de zaak behandeld en is tot de conclusie gekomen dat alle straffen worden geseponeerd. ,,Dat lijkt me een terechte beslissing. Dat geldt ook voor de uitslag die als een 3-2 nederlaag de boeken ingaat”, meent de SDS ’55-trainer. Hij voelde zich gesterkt door verklaringen van Achterveld, die ook niet zo goed begrepen waarom deze zeer sportieve wedstrijd op deze manier moest worden beëindigd.

,,Laten we het erop houden dat wij als spelers en/of trainers ook weleens een mindere dag hebben. Dat had deze scheidsrechter ook. Kan gebeuren en gelukkig is alles netjes opgelost”, eindigde Speelziek.

advertentie
advertentie