Nanno Wilholt (rechts) wordt in de voetbalwereld als een talent met perspectief gezien
Nanno Wilholt (rechts) wordt in de voetbalwereld als een talent met perspectief gezien Theo Beumer

Nanno Wilholt debuteert bij derde divisionist Sparta Nijkerk

Voetbal

EDE De 18-jarige Fortissimo speler Nanno Wilholt heeft gisteravond (vrijdagavond, red.) een helft meegespeeld met derde divisionist Sparta Nijkerk.

Eip Janssen

,,Een hele mooie ervaring. Het was tegen tweede divisionist Spakenburg. Er werd in een behoorlijk hoog tempo gespeeld. Dat was voor mij als vierdeklasser speler bij Fortissimo best even wennen”, lacht Wilholt. Eerder leek het erop dat de zeer talentvolle op het oog wat op Liverpoolspeler Virgil van Dijk lijkende verdediger de overstap naar tweedeklasser Lunteren zou maken. ,,Ik heb het best wat lastig gehad om Lunteren alsnog af te zeggen. Zeker omdat de trainer daar (Martin Speelziek, red.) mij goed kent. Maar mijn gevoel om Fortissimo trouw te blijven was groter.” Nanno Wilholt wordt in voetballand gezien als een speler met toekomst. ,,Ik ben blij de kans te hebben gekregen bij Sparta N mee te mogen trainen. De afgelopen twee weken waren best zwaar. Zelfs op de training ligt het niveau heel hoog. Ik heb na de nacompetitie van Fortissimo even rust genomen. Daarna met hulp van Willem Willemse (assistent-trainer Sparta N) op getraind. Je moet een basisconditie leggen waar ik later bij Fortissimo mede van profiteer”, legt Nanno Wilholt uit.


Eric Speelziek helpt Nanno Wilholt op weg naar volgende stap.                              Aalt Guliker

BASIS Tegen Spakenburg begon Nanno Wilholt in de basis. In de rust werd het complete team gewisseld. ,,Dat geeft al aan dat er bij Sparta N een grote selectie staat. Hoe ik op deze eerste voetbalhelft van het nieuwe seizoen terugkijk? Met enige voldoening. Belangrijker was voor mij echter dat zowel Eric Speelziek (trainer Sparta N, red.) als mijn huidige trainer Paul Bremer ook tevreden waren. Zelf ben ik best kritisch ingesteld. De wijze waarop zij naar het voetbalspelletje kijken is voor mij echt leerzaam”, zegt de Fortissimo verdediger bescheiden. 

De wedstrijd Sparta N – Spakenburg (1-2) werd gespeeld in het kader van het prestigieuze toernooi om de Harry Hamstra Cup. De deelnemende ploegen zijn naast Sparta Nijkerk en Spakenburg verder DOVO, DVS ’33, Kozakken Boys, IJsselmeervogels en Spakenburg. 

,,Nee, er komt verder voorlopig geen vervolg meer bij Sparta Nijkerk. Ik ga mij nu volledig richten op mijn huidige club Fortissimo. Dat verdient de club en mijn trainer Paul Bremer. Dat wil niet zeggen dat ik niet open sta voor toekomstige uitdagingen. Maar de focus moet nu echt zijn dat Fortissimo derdeklasser wordt. Het is in mijn ogen nu of nooit.” 

BEKER BELANGRIJK Wilholt is tevreden met de competitie indeling van Fortissimo in de regionaal getinte vierde klasse. ,,Prachtige derby’s tegen SDS ’55, Ede/Victoria en Harskamp. De meeste spelers kennen elkaar en dat maakt het leuker. Over en weer zijn spelers overgestapt van club. Elke wedstrijd is weer een uitdaging”, meent Nanno. Dat Fortissimo in de komende bekerstrijd twee oude bekenden (DFS en Lienden, red.) tegenkomt, aangevuld met competitiegenoot Redichem is geen probleem. 

,,Ik zie de bekerwedstrijd echt als een uitdaging. Dat daar een competitiegenoot (Redichem) bij zit, is wat mij betreft geen probleem. Je kunt het van twee kanten bekijken. Je kunt zien wat Redichem in zijn mars heeft. Maar ook of Fortissimo klaar is met een voormalige derdeklasser te duelleren. Ja, het klopt dat veel clubs de bekerstrijd als een oefenwedstrijd beschouwen. Dat geldt voor mij niet. Ik wil altijd winnen en zover mogelijk in de bekerstrijd komen. In de knock-outfase wachten vaak mooie clubs”, besluit Nanno Wilholt.        

advertentie
advertentie