Aziz Ballouk speelt Dion Meijringh (6) aan.
Aziz Ballouk speelt Dion Meijringh (6) aan. Eip Janssen

Blauw Geel ’55 slaat eerste slag in bekerpoule en wint

3 september 2022 om 18:45 Voetbal

EDE Blauw Geel ’55 heeft tegen oud-competitiegenoot VVOP uit Voorthuizen een 3-1 zege behaald. De zege biedt de Blauw Gelers perspectief op het bereiken van de knock-out fase.

Eip Janssen

,,Natuurlijk ben ik blij met de zege. Maar dat laat onverlet dat er nog veel werk aan de winkel is. Het eerste half uur was niet best”, opende Blauw Geel ’55 trainer Marcel van der Hoop.

Misschien had de thuisclub geluk dat ook VVOP er weinig van bakte. Dat toeschouwers na afloop over een ‘tranentrekker’ spraken was wat overdreven. Beide ploegen waren nog verre van compleet en het warme weer werkte ook niet mee er een boeiend schouwspel van te maken.

De eerste wapenfeiten waren aan Voorthuizens zijde. Mede omdat Blauw Geel ’55 doelman Mike ter Haar zichzelf behoorlijk in de problemen bracht. VVOP-speler Niek Bos verzuimde de geboden kansen te benutten. ,,Rond de twintigste minuut kwam VVOP via dezelfde speler (Niek Bos, red.) toch op een 0-1 voorsprong. Er werd matig verdedigd.”

De drinkpauze die arbiter Dirk Bos regelmatig toestond kwam de Blauw geel’55 trainer goed van pas. ,,Ik heb ze wakker geschud. Het laatste kwartier was het Blauw Geel spel beter hoewel niet sprankelend. Aziz Ballouk liet de kans op de 1-1 liggen. Kort voor de pauze was het Robbie Pont die al solerend de op dat moment niet onverdiende 1-1 liet noteren”, had Van der Hoop gezien.

In de tweede helft was VVOP lang de baas, zonder echt gevaarlijk te worden. Het niet grootse spel betekende dat beide trainer maximaal (5) wissels inbrachten. Op de tribune werd de thuisclub opgeroepen wat meer de lange bal te gebruiken in plaats van tikkie terug. ,,Ik weet niet of men dat gehoord heeft. Maar de 2-1 viel wel uit een lange bal. Het was doelman Ter Haar die de bal diep achter de VVOP-verdediging legde. Er werd getwijfeld aan wel of geen buitenspel, maar invaller Toine van den Brink had daar maling aan en scoorde:2-1.”

VVOP liet daarna een door doelman Mike ter Haar volkomen onnodig veroorzaakte strafschop liggen. In de slotminuut wist Robbie Pont de bevrijdende 3-1 te scoren. ,,het goede koesteren en het mindere volgende week bespreken”, was het credo van Van der Hoop na afloop.

Blauw Geel’55 gaat naar het eveneens ongeslagen Harskamp. Op sportpark Meulenveld zullen beiden ploegen proberen de winst te pakken met uitzicht op de knock-out fase.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie