Harskamp kon weer vijfmaal de polonaise lopen. Met Frank Hol (voorop) driemaal als feestvarken. @theobeumer

Harskamp verslaat CHRC op lastig bespeelbaar grasveld

15 oktober 2022 om 17:41 Voetbal

HARSKAMP ,,De 2-5 zege bij CHRC (Heelsum) is verdiend. Maar lastig was het wel op het natte en zware grasveld”, opende Harskamp trainer Collin Oosterholt.

De thuisclub klapte er vanaf het begin fel op. ,,CHRC is echt geen slechte ploeg. Zij werkten echt voor elke centimeter. Na zeven minuten stond Harskamp al met 1-0 achter. Defensief gestuntel. De ploeg wilde op het natte gras soms te veel voetballen.” Na ruim twintig minuten zette Michel Hol Harskamp met een benutte vrije trap op 1-1. ,,Daarna ging het beter lopen Frank Hol was twee keer succes vol en bracht ons op een 3-1 voorsprong. Het derde doelpunt was een beloning van een prachtige aanval over vele schijven die Frank (Hol, red.) afrondde”, had Oosterholt gezien.

In de tweede helft kwam CHRC al snel op een 2-3 stand. ,,Je spreekt af het eerste kwartier attent te zijn. Ik had de ploeg al gezegd dat CHRC ging stormen. Zij hadden niets te verliezen. Het duurde even voordat wij weer wat verder afstand namen. Na ruim een uur spelen was het Lars Haalboom die de 2-4 liet aantekenen.”

De thuisclub, die de lange bal steeds meer ging hanteren nam de nodige risico’s. ,,Met nog een minuut of negen te spelen was het weer Frank Hol die scoorde: 2-5. Gezien de uitslagen in deze sterke vierde klasse zijn deze punten ook goed waard. Daarnaast is de ploeg op Jeroen Cramer na compleet. De ingevallen Donovan Rijlaarsdam heeft in de tweede helft ook zijn minuten meegepikt. Een weekje rust en daarna volgt een serie met tegenstanders als Barneveld, Wageningen en GVC. Daar moet wil je om promotie meedoen schadevrij door komen”, sluit Harskamp trainer Collin Oosterholt af.

Harskamp bezet nu de derde plaats. De achterstand op lijstaanvoerders Rood-Wit’58 en Fortissimo is slecht een punt.