Afbeelding
Theo Beumer

Blauw Geel ‘55 blijft verbazen maar nu positief

5 november 2022 om 18:54 Voetbal

EDE ,,Je hebt gelijk. Blauw Geel ’55 blijft elke week weer verbazen. Het is nog te vaak hosanna of droevig. Na deze 5-2 zege op SKV (Wageningen) is mijn gemoed veel beter dan vorige week”, opende Blauw geel ’55 trainer Marcel van der Hoop. 

Eip Janssen

Hij doelde op het teleurstellende gelijkspel vorige week bij Juliana’32. Zoals een kameleon van kleur kan veranderen, is Blauw Geel ’55 een ploeg die de toeschouwers steeds weer verrast. De subtopper tegen het Wageningse SKV werd op basis van de tweede helft en een efficiënt scorende huisclub verdiend gewonnen. ,,De start was echt een droom. Na een minuut of vijf spelen wist Aziz Ballouk ons op een 1-0 voorsprong te zetten. De eerlijkheid gebied te zeggen dat SKV na een minuut of twintig het initiatief nam. Ik was blij dat Blauw Geel ’55 met een kleine maar belangrijke 1-0 voorsprong de kleedkamer opzocht”, was Van der Hoop eerlijk.

De start in de tweede helft was perfect. Wat er in de thee heeft gezeten blijft een kleedkamergeheim. ,,Aron Veldhuizen zette Blauw Geel ’55 vanuit een lastige hoek op 2-0. Uit een hoge bal sloeg Kamal Bendadi koppend koelbloedig toe. Zijn treffer was prachtig en onhoudbaar: 3-0. Uit een ‘panenka’-strafschop van Robbie Pont (archieffoto) werd het zelfs 4-0. Een speler van ons, ik zag niet zo snel wie, werd in het strafschopgebied gevloerd”, keek de Blauw Geel ’55 trainer terug.

SKV kwam in de 72e minuut op 4-1 (Ludo Oosting). ,,Het sein voor mijn ploeg om weer aan te zetten. Ryan Nawawi bracht ons op 5-1 en Stefan Aalbers scoorde voor mijn oude ploeg SKV nog de 5-2. Met deze zege blijft Blauw Geel ’55 stevig in het linkerrijtje met een derde plaats. Nu is het zaak de komende wedstrijden (WAVV uit en Advendo ’57 thuis, red.) deze lijn door te zetten”, eindigde Van der Hoop. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie