Sporten is bijzaak, hulp bieden aan slachtoffers hoofdzaak.
Sporten is bijzaak, hulp bieden aan slachtoffers hoofdzaak. PR FC Jeugd

Benefietvoetbaltoernooi FC Jeugd 15 februari voor hulp Turkije en Syrië

10 februari 2023 om 19:41 Voetbal

EDE FC Jeugd is een actie gestart om de slachtoffers van de verschrikkelijke ramp die Turkije en Syrië deze week heeft plaatsgebonden, te helpen. Komende woensdag 15 februari zal op sportpark Hoekelumse Eng alles in de door de club bedacht actie staan.

,,De vreselijke beelden staan allemaal op ons netvlies gebrand, het verdriet bij de gemeenschap is immens groot. Voetbalvereniging FC Jeugd telt een groot aantal Turkse leden, waarvan velen hechte banden hebben met de getroffen in deze regio’s. Om begrijpelijke redenen kan en wil de voetbalclub met haar Turkse achtergrond niet achterblijven. Ons doel is samen, ongeacht afkomst, samen iets te doen. Elk (klein) aandeel maakt samen deel uit van een groter plan. En laat duidelijk zijn dat alle opbrengsten aan de aardbevingsslachtoffers ten goede zal komen”, opent Laura Faber namens FC Jeugd. 

GOED IN ZIJN

Op de vraag wat er zoal gedaan zal worden is Faber duidelijk. ,,Wat we zullen doen is waar we goed in zijn: Voetballen! Aanstaande woensdag 15 februari is de club op de sportparkweg 12 in Ede vanaf 16.00 uur geopend voor inloop en een hapje te eten.

Daarna zullen wij het benefiet voetbaltoernooi starten. Alle leeftijden en klassen zijn welkom”, legt zij uit.


PR FC Jeugd

OPZET

De jeugd zal 5x5 spelen en de senioren 7x7. Inschrijven kan tot en met dinsdag 14 februari 18.00 uur via info@fcjeugd.nl. Er zal geen inschrijfgeld zijn voor het toernooi worden gevraagd. Uiteraard is een donatie voor de aardbevingsslachtoffers meer dan welkom. Zoals gezegd zal de volledige opbrengst ter beschikking gesteld worden aan de hulporganisaties in de getroffen gebieden.

,,Samen kunnen ook wij wat betekenen voor de slachtoffers van deze ramp is ons motto”, aldus Faber. Uiteraard hoopt de organisatie op een grote deelname. ,,Ik merk overal dat deze ramp grote impact heeft. Niet alleen hier maar echt in de hele wereld. FC Jeugd, maar zeker alle deelnemende teams en/of bezoekers kunnen een aandeel leveren in het hopelijk iets verzachten van het grote leed”, besluit Laura Faber.

FC Jeugd heeft besloten komend weekeinde ‘gewoon’ de geplande wedstrijden te spelen. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie