Afbeelding
Gerhard Oostindië

Twee reguliere overwinningen voor TweeVV

18 maart 2024 om 10:19 Volleybal

EDE Zowel de vrouwen als de mannen van volleybalclub TweeVV speelden zaterdag een thuiswedstrijd. De vrouwen tegen Alterno uit Apeldoorn en de mannen tegen VVH uit Harderwijk. Beide wedstrijden werden eenvoudig gewonnen met 4-0.

door Kees Schipstra

De vrouwenwedstrijd zelf was niet heel erg spannend maar doordat bij winst TweeVV over Alterno heen zou wippen op de ranglijst, lag er wel enige druk op de speelsters van TweeVV. De eerste twee sets kwam TweeVV niet in gevaar maar in de beruchte derde set was de stand een tijd in het voordeel van Alterno. Door een goed spelverdelende Lymee Spoelstra werd deze set echter toch door TweeVV gewonnen.

Het team van Alterno oogde erg jong en het was duidelijk dat er nog niet veel ervarenheid in de ploeg zit. Individuele kwaliteiten waren zeker te bespeuren, zoals de bij de veel en hard scorende nummer 9, maar trainer Oscar de Ruig zal zijn handen nog vol hebben aan het bouwen van een consistent spelend team. TweeVV speelde bovendien een degelijke wedstrijd, was verdedigend sterk en het zat vaak mee; zo was er in de vierde set puur op reactie een geweldige redding door libero Floor Kamps op een snoeiharde smash van Alterno.

Na de 4-0 overwinning staat TweeVV nu negende, één punt boven Alterno. Met nog drie wedstrijden te gaan deze competitie tegen niet al te zware tegenstanders is er gerede kans dat er nog wat plekjes gestegen kunnen worden. Setstanden: 25-18, 25-20, 25-17, 25-16.


Een moment uit de mannenwedstrijd - Gerhard Oostindië

MANNEN

Ook de wedstrijd van de mannen stond niet bol van de spanning al bood VVH vaker dan vooraf gedacht goede tegenstand. De Harderwijkers staan dan wel onderaan de ranglijst maar het werd geen walk-over. De eerste set werd wel makkelijk, bijna saai, gewonnen door TweeVV. Dat pleit natuurlijk voor het degelijke spel van de Edenaren maar het publiek wil ook wat. Dat werd begrepen zodat direct in de tweede set TweeVV het degelijke spel liet haperen en er meer spanning in de wedstrijd kwam. 

Helaas voor het publiek én VVH speelde TweeVV te goed en haalde bijvoorbeeld Jan Burger alle spanning weg door met rechts net zo handig te scoren. VVH werd moedeloos van het goede spel van TweeVV wat door een gefrustreerde Harderwijkse schreeuw ‘hou op hé!’ werd geïllustreerd na de zoveelste prachtige redding door TweeVV. Setstanden: 25-15, 25-21, 25-15, 25-22

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie