Gerhard Oostindië

Mannen TweeVV na twee maximale zeges stevig op tweede plaats

25 november 2021 om 07:46 Volleybal

EDE De mannen van TweeVV konden afgelopen dinsdag wéér aan de bak, nu in Zetten tegen Xanthos. En weer werd het de volle winst met 0-4, net als de zaterdag daarvoor. Dat betekent dat zij binnen een paar dagen tien punten konden bijschrijven.

Het was even wennen om zo laat een wedstrijd te spelen, op een doordeweekse dag. In een te kleine zaal, waar ook nog eens het net niet goed opgehangen kon worden. Maar halverwege de eerste set kwam TweeVV toch in zijn spel. Spelverdeler Aldo Kranenbarg wist middenman Casper Kooi prima te bedienen waardoor de mannen een gaatje sloegen. Dat bleek genoeg voor de setwinst. Daarna werd de concentratie even minder, maar voordat Xanthos door kon drukken, zetten Jeroen Lith en Kevin van de Pol er een tandje bij in de aanval. John Bos zorgde vervolgens voor de winst met een goede opslagserie.

WINTERSTOP In de derde set ging het gelijk op en moest TweeVV het hoofd koel houden en de rust bewaren nadat de ploeg toch even op achterstand kwam. Dat lukte waarna de laatste set tot ruime winst leidde. Met de tien punten binnen één week nestelen de mannen zich stevig op de tweede plek in de derde divisie. De Edenaren gaan nu al de winterstop in, 15 januari mogen ze weer, al is er nog wel op 2 december een bekerwedstrijd.

PROGRAMMA De vrouwen van TweeVV spelen nog drie wedstrijden vóór de winterstop. Zaterdag 4 december spelen zij thuis in de Van der Knaaphal om 18.00 uur tegen Voorwaarts uit Twello. Hun wedstrijden zijn via een livestream te volgen via de Facebooksite van TweeVV Dames 1.