V.l.n.r.: Ary Graça President FIVB, Gedeputeerde Provincie Gelderland Jan Markink, burgemeester van Ede René Verhulst, Manon Flier toernooi directeur.
V.l.n.r.: Ary Graça President FIVB, Gedeputeerde Provincie Gelderland Jan Markink, burgemeester van Ede René Verhulst, Manon Flier toernooi directeur. Rudy Biekart

WK Volleybal officieel geopend in Edese Akoesticum

Volleybal

EDE Met het ‘wegslaan’ van de toernooibal is vandaag in de gemeente Ede het startsein gegeven voor het WK Volleybal voor vrouwen, dat van 23 september tot en met 15 oktober in Nederland wordt gehouden. Dit gebeurde tijdens een officiële openingslunch in het Akoesticum. Daar presenteerde Ede zich voor een internationaal gezelschap als voorloper op het gebied van duurzame en gezonde voeding. Een belangrijk thema bij het wereldkampioenschap. 

De gemeente Ede is een van de nauw betrokken gemeentes bij het wereldkampioenschap, dat zich deels in de provincie Gelderland afspeelt. Ede is weliswaar geen speelstad zoals Arnhem en Apeldoorn, maar speelt wel degelijk een rol in het geheel. In het afgelopen jaar vonden in de gemeente al enkele side-events plaats bij bedrijven en op scholen die de aandacht vestigden op het naderende WK. Ook verblijft het team van China tijdens de groepsfase van het toernooi in Ede en trainen Tsjechië, Japan en Korea hier. Bovendien is de gemeente als ervaringsdeskundige betrokken geweest bij de invulling van het belangrijkste thema: ‘Gezonde voeding waar je blij van wordt’.

,,Met Ede midden in het hart van de Foodvalley, is dit een mooie en geschikte plaats om het startsein voor zo’n groot sportevenement met een belangrijke boodschap te geven”, aldus burgemeester René Verhulst.

CLUSTER Regionale bedrijven, kennisinstellingen en overheden werken in de Foodvalley nauw samen en lopen voorop in het ontwikkelen van gezonde voeding en duurzame productietechnieken. Het kennis­ en innovatiecluster rondom Wageningen en Ede vormt daarmee het hart van Foodvalley. 

De al lang geleden uitgesproken ambitie van Ede om gezond en duurzaam voedsel voor iedereen in de gemeente mogelijk te maken, past perfect bij de doelstellingen van de organisatie van het WK volleybal. Zo is er bij de GelreDome in Arnhem een Gelre Food Plaza gerealiseerd. Hier bieden cateraars de bezoekers van de volleybalwedstrijden gezonde en duurzame voeding en snacks aan. ,,Sport en gezonde voeding gaan goed samen. Het WK leek ons, samen met de organisatie, daarom een mooie plek om bezoekers te inspireren met duurzaam, gezond en natuurlijk ook lekker eten”, aldus sportgedeputeerde Jan Markink van de provincie Gelderland.

advertentie
advertentie