Teamfoto vrouwen TweeVV
Teamfoto vrouwen TweeVV Gerhard Oostindië

Eerste thuisdag TweeVV levert wisselende resultaten op

2 oktober 2022 om 11:45 Volleybal

EDE Het nieuwe seizoen is begonnen voor de mannen en vrouwen van TweeVV en meteen thuis. De vrouwen ontvingen Ormi uit Epe en wonnen met 3-1, de mannen verloren van Trivos uit Wijchen met 2-3.

Bij de mannen van TweeVV is één speler weggegaan, verder is er niets gewijzigd. Dit team bleef, net als de vrouwen, in de Derde Divisie. Bij de vrouwen zijn zeven spelers gebleven. Zij zijn aangevuld met Debby Boesjes uit Wijk bij Duurstede en Marije Germans uit de jeugd van TweeVV. Beiden spelen op de midpositie. Daarnaast is uit de jeugd Merit Zuil op de diagonaal erbij gekomen en spelverdeler Vaiva Mikalkenaite is terug van weg geweest. De vrouwen zijn dus weer goed bezet én er is een nieuwe trainer/coach, Joke Kamps, die jarenlang zelf in het eerste team speelde bij TweeVV en ook vele jaren als trainer aan TweeVV verbonden is.

ANDER SPELLETJE Toch hadden de vrouwen in hun eerste wedstrijd personele problemen door blessures, met name op het midden. Hierdoor moest Joke Kamps op de training een ander spelletje uitproberen. Daarbij speelden de buitenspelers afwisselend een rotatie op de midpositie. Dat liep zaterdag in de praktijk heel soepel waarbij de spelers er duidelijk plezier in hadden. Drie van de vier sets waren de vrouwen heer en meester over tegenstander Ormi. Alleen in de tweede set speelden de vrouwen slordig waardoor de tegenstander haar kans pakte. De Epenaren gingen sterk verdedigen, ook blokkerend, en kwamen zo goed door met hun aanval dat TweeVV er in die set niet aan te pas kwam.

MANNEN De mannen hadden een zwaardere start van de competitie tegen Trivos, al verliep de start van de wedstrijd wel goed. De eerste set bracht een makkelijke winst voor de mannen. Daarna vond de tegenstander het genoeg geweest en ging deze furieus van start in de tweede set. TweeVV kwam bijna niet meer door hun verdediging heen. En de Wijchenaren wisten steeds weer het Edese blok te omzeilen. Deze en de derde set verloren de mannen met grote cijfers. Pas in de vierde set ging de strijd gelijk op. Met goed tactisch spel was de winst voor TweeVV waarna de vijfde set de beslissing moest brengen. Ook deze ging gelijk op en nu was het Trivos dat op stoom kwam bij de laatste punten. Met 2-3 was de winst voor de tegenstander.

Donderdag 6 oktober spelen de vrouwen thuis in de Van der Knaaphal, om 21.00 uur, tegen het Wageningse WaHo. De mannen spelen zaterdag 8 oktober, thuis om 17.30 uur, tegen SSS4 uit Barneveld.