Afbeelding
Gerhard Oostindie

Progressie bij TweeVV-teams: dubbele overwinning in ‘t Riet

9 oktober 2023 om 07:40 Volleybal

EDE Zowel de vrouwen als de mannen van TweeVV speelden zaterdag een competitiewedstrijd op derde divisieniveau in ‘t Riet. Dan ging niet onverdienstelijk.

door Kees Schipstra

De vrouwen beten het spits af tegen het vijfde damesteam van Dynamo uit Apeldoorn. Het hele team was aanwezig dus stonden er zes speelsters in het veld en zes langs de kant. Het was goed te merken dat libero Ireen de Vries weer terug was; mooie passes, veegballen en afzwaaiers omgezet naar rustige set-ups droegen bij aan een solide spelend team. Wellicht had het zuinige wisselbeleid ook een aandeel in deze soliditeit. Het doel was minimaal één set meer binnen te slepen dan in de vorige wedstrijd (3-1 verlies) en dat werd ruimschoots gehaald: 3-1 winst met de setstanden 26-24, 21-25, 25-17 en 25-23. Ook al zijn er aandachtspunten - zoals het blok waar wel vaak scorend overheen werd geslagen door de sirenes uit Apeldoorn - toch constateerde coach Joke Kamps tevreden: ,,De hele wedstrijd was het niveau van de eerste set van de vorige wedstrijd terug te zien. Het spelverdelen was goed en er zat rust en stabiliteit in het team. Ik ben blij.”

ENERVEREND

Om iets na drieën was het de beurt aan de mannen om aan te treden tegen het team met de langste naam uit de poule; als we allemaal een keuken willen moeten we naar Dronten. In de eerste competitiewedstrijd van de mannen selecteerde Floor Kamps voor de basisopstelling Casper Kooi, Martijn Drost, Jurjen Landman, Geert Meijer, Johnny Bos, Jan Burger en libero Sander Lammertink. De nieuwe man Burger is van aanzienlijk toegevoegde waarde en een waardig nummer 7 shirtdrager. In de loop van de enerverende wedstrijd kwamen ook Jordi van Beusichem en Jarno Bonnecroy aan spelen toe. 

Kevin van de Pol keek enthousiast aan de knie geblesseerd toe. Ook de spelers met maagdelijk emeritaat, Maarten van Wensveen, Aldo Kranenbarg en Kees Schipstra, keken samen met een volgepakte tribune naar een leuke pot volleybal. Enerverend was met name set 1; op een stand van 24-20 voor TweeVV bracht de coach van K4a een dubbele wissel in. Vervolgens wonnen de Drontenaren de set met 26-28. Daarna was TweeVV duidelijk beter al werd de vierde set nog onnodig spannend. Setstanden: 26-28, 25-15, 25-19 en 26-24.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie