Afbeelding
gunnink fotografie

Twee speelsters Polar Bears geselecteerd voor Oranje

15 november 2019 om 10:37 Waterpolo

EDE Twee waterpolospeelsters van Polar Bears uit Ede zijn opgeroepen voor de nationale ploeg. Simone van de Kraats en Iris Wolves mogen zich bij Oranje melden voor de eerste officiële interland in het seizoen 2019-2020. Oranje opent de Europese poule van de FINA World League op dinsdag 19 november met een uitwedstrijd tegen Italië. Het duel in Florence begint om 20.30 uur.

Het Nederlands team speelt in de World League in de Europese poule een halve competitie van zes wedstrijden tegen achtereenvolgens Italië (uit), Frankrijk (uit), Hongarije (uit), Griekenland (thuis), Spanje (thuis) en Rusland (thuis). De beste vier landen gaan door naar de Super Final die in juni wordt gespeeld. Italië won dit jaar zilver in de World League. De ploeg verloor in de finale maar nipt (9-10) van de Verenigde Staten. Op het WK in Gwangju eindigde Italië als zesde, onder meer dankzij een 10-5 zege op Nederland in de kruiswedstrijden om plaats 5 tot en met 8. Oranje werd uiteindelijk zevende na een zege op Griekenland.

De World League-cyclus staat bij de vrouwen dit seizoen nadrukkelijk in de schaduw van het EK, van 12 tot en met 26 januari in Boedapest, en kwalificatie voor de Olympische Spelen. In de Hongaarse hoofdstad kwalificeert de Europees kampioen zich voor de Olympische Spelen van 2020. Mocht dat niet lukken, dan is er in maart voor Oranje nog één van de drie beschikbare tickets voor Tokio te verdienen op het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Italië.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie