Guus Wolswinkel
Guus Wolswinkel Gunnink Fotografie

International Wolswinkel keert terug bij Polar Bears

3 juni 2020 om 08:30 Waterpolo

EDE Guus Wolswinkel is weer terug bij Polar Bears. De international vertrok in 2018 naar het Spaanse CN Catalunya om ervaring op te doen op het allerhoogste niveau en keert na twee seizoenen weer terug naar Nederland.

Wolswinkels’ clubgevoel voor Polar Bears gaf de doorslag. Op zeventienjarige leeftijd kwam Wolswinkel als jong talent over van PSV naar de Edese club en groeide uit tot een dragende speler. ,,Ik heb met een heleboel clubs gepraat, maar na alles overdacht te hebben speel ik toch nergens liever dan bij Polar Bears. Ik heb er lange tijd gezeten en weet wat ik hier heb.”

Ook op het sportieve vlak denkt de 22-jarige Wolswinkel op de juiste plek te komen. ,,Komend seizoen neemt Ruud van der Horst (coach red.) de trainingen voor zijn rekening. Die zullen in dezelfde lijn zijn als die van het Nederlands team. Naast dat ik vaker in Zeist kan trainen denk ik dat ik daarmee de laatste stap kan zetten om vast in het team te komen. Ik heb Ruud hoog zitten en daar dus alle vertrouwen in.”

ORANJE In 2018 maakte de gespierde schutter zijn debuut voor Nederland en werd ook tijdens zijn periode in Spanje opgeroepen voor interlands. Hoofddoel van de oranje-equipe blijft kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokio, dat afgedwongen zal moeten worden tijdens het kwalificatietoernooi in Rotterdam. Dit toernooi vindt in februari volgend jaar plaats, zo werd woensdagochtend bekend. 

Coach Ruud van der Horst is blij met de komst van Wolswinkel. ,,Een speler die vol voor de Olympische Spelen gaat, bulkt van het talent, kracht en motivatie. Daarnaast is hij bekend met ons en wij met hem, dus dat biedt ook alleen maar voordelen. Met Guus erbij worden we verdedigend stabieler en hebben aanvallend meer schotkracht en keuzes.”

SPANJE Wolswinkel kijkt met een goed gevoel terug op zijn tijd in Spanje. ,,Ik heb het zeer naar m’n zin gehad. Als speler heb ik veel geleerd, meer ervaring opgedaan en ook op persoonlijk vlak heb ik me ontwikkeld. Maar ik ben blij om weer terug in Nederland te zijn.”

Afgelopen maart beëindigde de Spaanse zwembond vanwege het coronavirus de competitie en kwam er uiteindelijk zo ook een abrupt einde aan zijn Spaanse periode. ,,Het is jammer dat het tot zo’n raar einde is gekomen. Ik heb nog niet afscheid kunnen nemen maar dat komt nog wel. Al m’n spullen staan er nog.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie