De mannen-selectie van Polar Bears Ede.
De mannen-selectie van Polar Bears Ede. Mark Gunnink

Druk bekerprogramma voor Polar Bears-teams

16 september 2020 om 10:36 Waterpolo

EDE De waterpoloploegen van het Edese Polar Bears mogen zich opmaken voor een druk bekerprogramma. Eind dit jaar en januari en februari volgend jaar komen de ploegen in een grote poule tegen andere eredivisieploegen uit.

De opzet van de KNZB-beker is iets gewijzigd ten opzicht van voorgaande jaren. De vrouwen van Polar Bears spelen in een poule van vijf teams, de twee topteams gaan direct door naar de halve finale. In de poulefase treffen de Berinnen elke tegenstander één keer. Op het programma staan uitduels met PSV en Swol 1894. In De Peppel komen UZSC en ZV De Zaan op bezoek.

MANNEN De mannenploeg kent een drukker programma. In een poule van zeven teams treft het team ook elke tegenstander één keer. Polar Bears speelt uit tegen Het Ravijn, PSV en ZVL. Thuis wachten confrontaties met De Ham, ZPC Amersfoort en UZSC. Ook in deze poule gaan de bovenste twee ploegen naar de halve finale.

FINALES Een eventuele halve finale gaat voor de ploegen wel over twee wedstrijden. Deze wedstrijden staan, onder meer vanwege het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) in het voorjaar en de Olympische Spelen in de zomer, gepland voor zaterdag 29 en zondag 30 mei. De KNZB-bekerfinale is op zondag 6 juni.

Polar Bears is de laatste jaren redelijk succesvol in de beker. De mannen wonnen het zilverwerk voor het laatst in 2016 en in totaal sinds 1947 vijf keer. De vrouwen boekten het meest recente bekersucces. In 2019 namen de Berinnen de KNZB-beker mee naar Ede. In totaal won de ploeg ook vijf keer de beker, sinds 1986.

COMPETITIE Na meer dan een half jaar corona-pauze beginnen de Edese ploegen op zaterdag 3 oktober weer aan de competitie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie