Afbeelding
Theo Beumer

Polar Bears plaatst zich voor halve finale

24 april 2021 om 18:20 Waterpolo

EDE -De vrouwen van Polar Bears hebben zich zaterdagmiddag geplaatst voor de halve finale van de play-offs. Ook de tweede wedstrijd werd tegen ZVL-1886 Tetteroo gewonnen: 6-12. In Ede was de thuisploeg vrijdag al met 13-8 aan de goede kant van de score gebleven. In de halve finale wacht UZSC, dat twee keer met ruime cijfers van PSV won.

Ook net als een dag eerder werd de basis door de waterpolovrouwen in de eerste periode gelegd. In Leiden werd een 1-4 voorsprong genomen. ,,Wij begonnen super goed. Waren heel scherp’’, keek Evangelos Doudesis terug.

In de tweede en derde periode zakte het in bij Polar Bears. De thuisploeg wist met 6-6 langszij te komen. ,,Toen werden wij wakker. Verdedigend was het heel sterk’’, meende ‘Eva’. Waar ZVL niet meer wist te scoren, troffen de bezoekers nog zes keer doel. Uiteindelijk was de marge ruim: 6-12.

Over twee weken begint Polar Bears vrijdag in Utrecht in een ‘best of three’ tegen UZSC. Op 8 mei is de return in De Peppel. Een eventuele derde confrontatie is dan zondag in Utrecht. UZSC sloot de halve competitie af als koploper. Maar juist tegen Polar Bears werd de enige nederlaag geleden: 16-12.

,,Dat is al heel lang geleden. Dat zegt ook niets’’, oordeelt Doudesis. ,,Op basis van de rangschikking, waarin wij als vierde eindigden, zijn zij favoriet. Maar wij kunnen alleen maar groeien. Door het Nederlands team en de academie in Eindhoven, hebben wij maar beperkt als team kunnen trainen. Er waren weken bij dat maar vier van de vijftien meiden aanwezig waren. Gelukkig kunnen wij dat nu wel, en zal dat ook de komende weken zijn. Ons uiteindelijk doel is kampioen te worden. Dus moeten wij zien van UZSC te winnen’’, besluit Evangelos Doudesis.

Periodestanden: 1-4, 4-1, 1-2 en 0-4. Doelpunten: Storm Willemsen 3, Simone van der Kraats en Nina ten Broek 2, Lola Moolhuizen, Jill Oort, Jasmijn Dikmans, Nienke Vermeer, en Fleurien Bosveld 1. 

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie