Simone van de Kraats was met haar ‘gouden’ linkerarm weer de uitblinkster.
Simone van de Kraats was met haar ‘gouden’ linkerarm weer de uitblinkster. Sem van der Wal

Polar Bears-vrouwen spelen hoofdrol bij winnend Nederlands team

1 augustus 2021 om 10:08 Waterpolo

EDE  De waterpolovrouwen van Nederland hebben hun vierde poulewedstrijd op de Olympische Spelen gewonnen van Canada. In Tokio werd het 16-12 voor Oranje. De overwinning betekent dat de ploeg van bondscoach Arno Havenga als derde eindigt in de poule. In de kwartfinale is nu Hongarije de tegenstander.

De ‘Edese’ inbreng was wederom groot bij Nederland. Iris Wolves en Nomi Stomphorst wonen in Ede. Topscorer Simone van de Kraats (tot voor kort speelster van Polar Bears Ede) en keepster Joanne Koenders waren ook van de partij. 

Na de eerste periode van 4-4, was het halverwege 8-7. Nederland speelde aanvallend sterk, maar liet verdedigend nog wel wat steekjes vallen. In het laatste part werd het verschil definitief gemaakt: 16-12. Simone van de Kraats was met haar ‘gouden’ linkerarm weer de uitblinkster. Zij is momenteel topscoorster van het toernooi. Joanne Koenders, normaal gesproken reservekeepster, nam in de wedstrijd de positie van Debby Willemsz over, en deed dat meer dan naar behoren.

Dinsdag is Hongarije de opponent. ,,We beschouwen die wedstrijd als een finale’’ liet Simone van de Kraats bij de NOS weten. ,,We kennen hen heel goed. Als wij heel geconcentreerd spelen, moeten wij deze wedstrijd kunnen winnen.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie