Lola Moolhuijzen van Polar Bears uit Ede was belangrijk in de wedstrijd tegen Canada.
Lola Moolhuijzen van Polar Bears uit Ede was belangrijk in de wedstrijd tegen Canada. Mark Gunnink

Lola Moolhuijzen met Nederlandse waterpolosters naar kwartfinales WK

Waterpolo

BOEDAPEST (ANP) De Nederlandse waterpolosters hebben bij de wereldkampioenschappen in Hongarije de kwartfinales bereikt. Mede dankzij Lola Moolhuijzen van de Edese Polar Bears, zij werd uitgeroepen tot speelster van de wedstrijd, versloeg Oranje zondag Canada in de tussenronde met 10-7. De periodestanden waren 1-2 2-1 6-2 1-2.

Waar het in de eerste twee periodes nog gelijk op ging, liep Nederland in het derde kwart weg naar een marge van vier treffers. Die moest in het laatste kwart worden verdedigd tegen een aandringend Canada.  Lola Moolhuijzen werd gekozen tot speelster van de wedstrijd. Met twee treffers had het talent Nederland in het derde kwart op een 5-3 voorsprong gezet.

De tegenstander in de strijd om een plaats bij de beste vier is Griekenland, dat net als Nederland vier jaar geleden in Gwangju strandde in de kwartfinales. De Nederlandse bondscoach Evangelos Doudesis treft daarmee dinsdag in Boedapest zijn landgenoten. De Griek volgde na de Olympische Spelen Arno Havenga op, nadat hij enkele jaren diens assistent was geweest.

advertentie
advertentie