Afbeelding
Mark Gunnink

Edese waterpoloër Kas te Riele maakt transfer naar de Kroatische kust

26 juli 2022 om 16:13 Waterpolo

EDE De Edese waterpoloër Kas te Riele gaat Polar Bears verlaten. De 19-jarige linkshander sluit na de zomer aan bij het Kroatische Primorje. Hij speelt al zijn hele leven bij Polar Bears, maar kon de verleiding uit de Adriatische kustplaats niet weerstaan. 

,,Het is fantastisch om in zo’n goed team en zo’n sterke competitie te spelen. Het is een schitterende plaats met prachtige faciliteiten. Behalve in de Kroatische competitie komt Primorje ook uit in de Adriatische Liga. Daardoor speel je al snel vijftig topwedstrijden per jaar. Het spreekt mij aan dat de club verstandig wilt bouwen. Ze zien dit als een meerjarentraject, waardoor het grootste deel van het team heel jong is. Ik hoop daarnaast veel te kunnen leren van Muslim en Brgulian. Dat zijn wereldtoppers die alles hebben meegemaakt. Ik verwacht bij Primorje de volgende stap te kunnen zetten in mijn ontwikkeling. Het zal keihard werken zijn, maar ik mag er ook nog fouten maken. Ik hoop op die manier als individu en als team door te kunnen groeien naar Europees topniveau.”

Het Kroatische Primorje werd drie keer nationaal kampioen en werd in 2015 nog tweede in de Champions League. Na wat mindere jaren wil de oudste club van Kroatië zich terug nestelen aan de top. Daarvoor heeft de club onder andere Petar Muslim en Draško Brguljan aangetrokken. Rond deze twee sterkhouders heeft coach Igor Hinic een jong team geformeerd, met Te Riele als makkelijk scorende vleugelspeler.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie