Lisa Backer (17) speelt komend seizoen voor de Polar Bears.
Lisa Backer (17) speelt komend seizoen voor de Polar Bears. Polar Bears

Polar Bears haalt jeugdinternational Lisa Backer binnen als keepster

Waterpolo

EDE Komend seizoen speelt Lisa Backer voor het vrouwenteam van de Polar Bears. De 17-jarige keepster komt over van ZVL-1886 Center, waar ze de jeugdopleiding doorliep. 

,,Bij Polar Bears heb ik meer mogelijkheden om tot speelminuten op het hoogste niveau te komen”, vertelt Backer. ,,De concurrentie bij ZVL isg groot en het is dus lastig om daar tussen te komen.” Ze geeft aan kampioen te willen worden met de Polar Bears en noemt het een club met “een mooie geschiedenis en warme sfeer”. 

BELGRADO Momenteel is Backer met de Nederlandse jeugdploeg onder achttien jaar actief op het WJK in Belgrado. Vorige zomer lag ze onder de lat tijdens het EJK in Kroatië waar de ploeg vijfde werd. Op korte termijn mikt de jeugdinternational dus op veel speelminuten en prijzen. Op lange termijn reiken haar dromen verder. “Als ik ooit de mogelijkheid krijg om in het buitenland te gaan studeren en te poloën dan lijkt me dat een mooie kans. Of om net als Iefke van Belkum, mijn oude coach bij ZVL, in het buitenland te spelen en goud op de Olympische Spelen te behalen.”

Backer woont sinds de zomer van 2021 doordeweeks in Eindhoven, waar ze haar Vwo-opleiding en sport combineert op de Waterpolo Academie. Op de academie treft ze nog acht speelsters van Polar Bears.

POTENTIE Vrouwencoach Koen de Weerd is blij met de komst van Backer. “Lisa heeft in de afgelopen jaren laten zien dat ze ontzettend veel potentie heeft. Ze heeft zich in Leiden en afgelopen seizoen ook in Eindhoven goed ontwikkeld. Ik ben ervan overtuigd dat ze die lijn komend seizoen voort weet te zetten en op die manier belangrijk kan zijn voor onze ploeg.”

advertentie
advertentie