Afbeelding
Dutch Food Valley Cycling Team

Edese wielrenners starten bij Dutch Food Valley Cycling Team

29 februari 2020 om 15:33 Wielrennen

EDE Wielrenners van de Edese wielervereniging W.V. Ede staan klaar om mee te doen met het Elite- en Belofteteam Dutch Food Valley Cycling Team. Vrijdag 28 februari werden de renners voor het wielerseizoen 2020 bekendgemaakt in Wageningen.

De regionale ploeg bestaat verder uit renners van onder andere AXA Valleirenners uit Veenendaal, maar ook renners uit Tiel, Nijmegen en Arnhem gaan van start in het nieuwe seizoen. Teammanager Reneé Bastiaansen noemt het uitgebreide en internationale wedstrijdprogramma als een sterk punt van de ploeg. ,,De afzonderlijke verenigingen zijn niet in staat en dergelijk uitgebreid programma te rijden. Wij bieden onze renners de mogelijkheid om zich nationaal en internationaal te bewijzen in aansprekende koersen op topniveau."

Naast de verenigingen mogen ook studenten uit de regio Foodvalley, wielrenners met een vluchtelingenstatus en enkele buitenlandse talenten zich aansluiten bij het team. De ambities zijn dan ook hoog. ,,Twee jaar geleden hebben we als team een mooie stap gemaakt en vorig jaar hebben we die positie kunnen vasthouden. Dit jaar we hopen we de sprong naar de top van het clubwielrennen definitief te maken", aldus Bastiaanse. 

Op de agenda van de ploeg staan dit jaar onder andere de Nederlandse Loterij Clubcompetitie, de Arden Challenge, tien klassiekers in België, een Wielerweekend in Zweden en de Nederlandse Loterij Topcompetitie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie