Afbeelding
VUIJK

Cultura lanceert programma Proefkamermuziekconcerten

20 maart 2019 om 06:16 Uit-cultuur/nieuws

EDE Cultura lanceert haar nieuwe programma klassieke Proefkamermuziekconcerten voor seizoen 2019-2020 dit jaar eerder. Vooruitlopend op de bekendmaking van het nieuwe theaterprogramma in mei, is de serie klassieke concerten nu al bekend en te bestellen.

Trijn Romein, programmeur en manager Podiumkunsten van Cultura: ,,Dit jaar zijn we eerder met het uitkomen van onze serie klassieke concerten. Diverse concertzalen in het land brengen hun serie al vroeg in maart uit of zelfs nog eerder. We willen onze bezoekers de tijd en mogelijkheid geven om hun favoriete ensembles en concerten bij ons te komen bezoeken."

VIER JAARGETIJDEN EN TANGO Cultura start de serie met de Vier Jaargetijden van Vivaldi door de talentvolle jonge violiste Lisa Jacobs, die het afgelopen seizoen in Cultura al vele harten stal. ,,Het Gelders Orkest gaat dit jaar het avontuur aan met drie jonge solisten: zangtalent Barbara Kozelj en het solistenduo Frederieke Saeijs en Dana Zemtsov, die de viool en altviool weergaloos om elkaar heen laten dansen."

Zij vervolgt: ,,Tango Aliodo brengt tango van vurig tot teder in een spel van ritme en kracht. Bruisende Italiaanse barok is te horen in een programma van Combattimento. De verrassing van vorig jaar, Pynarello, speelt een nieuwjaarsconcert waarmee we het jaar 2020 zinderend zullen beginnen. En het Nederlands Blazers Ensemble neemt u mee naar de filmwereld van Charly Chaplin. Op geheel eigen wijze en onnavolgbaar zoals alleen Bart Schneemann dat kan."

DOCHTER VAN MEIJER Romein: ,,Een bijzonder concert is dit seizoen 'De Dochter van Meijer' van The Amsterdam Consort samen met Pauline Broekema. In het jubileumjaar waarin 75 jaar bevrijding wordt gevierd, nemen zij de bezoeker mee terug in de tijd. Zij vertellen het ontroerende verhaal van de familie Meijer, maar ook verhalen uit de oorlogstijd in Ede herleven in het concert."

Ook L'Histoire du Soldat van Stravinsky kleurt in het kader van 75 jaar bevrijding het programma. Ditmaal in een hedendaagse setting, onder regie van Teus van der Stelt. Een groep militairen heeft een dag vrij en besluit een stuk te spelen voor hun kameraden, precies zoals Stravinsky het voor zich zag dat dit stuk zou worden opgevoerd.

RAGAZZE QUARTET Ragazze Quartet brengt samen met bariton Martijn Cornet een versie van Schubert's Winterreise. Annemijn Bergkotte van Ragazze kijkt uit naar het concert in Cultura: ,,Het is heel fijn spelen in Cultura, door de akoestiek, de intimiteit, het contact met het publiek, maar zeker ook de gastvrijheid en de faciliteiten van een goede kleedkamer waar het aan niets ontbreekt. En ja, dat wijntje in de foyer na de voorstelling is ook altijd een plus."

De volledige serie concerten is te bekijken op de website van Cultura www.cultura-ede.nl/proefkamermuziek en te bestellen via het bestelformulier op de website, of via de receptie van Cultura 0318-672800. De eerste vijftig bestellingen die Cultura vóór 15 april ontvangt voor een serie van minimaal vier concerten ontvangen een Early Bird cadeau geheel passend in de sfeer van Proefkamermuziek: een fles wijn.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie