CCC Inc komt in maart in Cultura voor een concert.
CCC Inc komt in maart in Cultura voor een concert. Jaap Reedijk

CCC Inc. met extra tour in Cultura

6 juli 2019 om 07:03 Uit-cultuur/nieuws

EDE Het is theater Cultura gelukt nog twee extra concerten te boeken, dankzij bemiddeling van de Stichting De Erven Ede. CCC Inc. komt naar Theater Cultura en verder is er een extra concert van The Legends.

Afgelopen voorjaar is de CCC Spring Tour zo goed bevallen dat besloten werd nog even door te gaan. Dat CCC Inc. inmiddels 53 jaar bestaat (met de oorspronkelijke bezetting uit 1967!), vormt geen enkele belemmering. Theater Cultura is één van de theaters die een concert kon bijboeken van deze Nederlandse band, mede dankzij de Stichting De Erven Ede.

CCC Joost Belinfante richtte de band in 1967 op in Amsterdam. Ernst Jansz, Huib Schreurs en Jaap van Beusekom zitten er vanaf het begin bij. Toen de oorspronkelijke gitarist Jan Kloos overleed, nam Doe Maar-maatje Jan Hendriks die taak over. Bassist Richard Wallenburg maakt de formatie compleet.

COMMUNE In 1970 haalde de band de pers door een commune te beginnen op het Brabantse platteland en als één van de weinige Nederlandse groepen op te treden op het hoofdpodium van het legendarische popfestival van Kralingen. CCC heeft vooral succes in het clubcircuit en wordt huisorkest van Paradiso, de Melkweg en de Kosmos. Nadat de groep zichzelf in 1974 ophief, gingen zij ondergronds. Tijdens jaarlijkse bijeenkomsten werd nog steeds muziek gemaakt en bij tijd en wijle werd ook opgetreden. Opnames van deze sessies zijn te horen op de 15-cd/dvd box met het verzameld werk, dat ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan werd uitgebracht. Sinds 1995 treedt de band weer regelmatig op.

JUBILEUMTOERNEE Na een jaar sabbatical hield CCC in het najaar van 2018 een jubileumtournee in haar ultieme bezetting met Jan Hendriks op gitaar en Richard Wallenburg op bas. De tournee is zo goed bevallen dat ze voor de tweede keer een kleine tournee gaan houden. Op 7 maart zijn ze weer te gast in Cultura.

EXTRA CONCERT Als succesvol jazzmusicus moet je tenminste één keer in je leven een kerstplaat maken. Louis Armstrong schreef geschiedenis met de plaat 'White Christmas' maar ook Frank Sinatra, Nat King Cole en Ella Fitzgerald moesten geloven aan het genre waarin Jazz, Blues en Gospel samensmelten. Deze ouderwetse feel good muziek inspireerde The Legends o.l.v. trompettist, zanger en verteller Michael Varekamp en toetsenist Wiboud Burkens om een heus kerstprogramma te maken.

Bij het concert op 15 december is de geweldige zangeres Esther Hart speciale gast! Ook dit extra concert is mogelijk gemaakt door De Erven. De concerten worden extra aangekleed met een hapje en muziek in de pauze en na afloop.

Kaarten voor het extra concert kunnen worden gereserveerd via www.cultura-ede.nl of via de receptie van Cultura tel. 0318-672800.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie