Afbeelding
Merlijn Doomernik

Nieuwe programma Theater Cultura bekend

19 mei 2018 om 06:14 Uit-cultuur/nieuws

EDE Het nieuwe theaterprogramma van Theater Cultura is bekend en Cultura biedt een zeer gevarieerd aanbod met honderd uiteenlopende voorstellingen in verschillende genres. ,,Voorstellingen die je raken en ontroeren", vertelt Trudy Pijnenborg van Cultura.

Het aanbod in Theater Cultura is heel divers, van klassieke muziek, cabaret, kindervoorstellingen, toneel, dans tot theaterconcerten. ,,Van bekende namen tot aan kleine gezelschappen. Van Jacqueline Govaerts tot Dutch Eagles, van Dolf Jansen tot Pieter Derks, van Oorlogsgeheimen tot Vet Kindercabaret, van het Nederlands Blazers Ensemble tot Het Gelders Orkest, en van Aart Staartjes tot Nasrdin Dchar. En nog veel meer", zegt Pijnenborg.

THEATERCONCERTEN ,,Je kunt kiezen en genieten van maar liefst 25 concerten: Spinvis, 3J's, Rob de Nijs, Stef Bos, Edsilia Rombley of de Roos Blufpand zijn een paar voorbeelden. Naast de gevestigde artiesten staat er ook aanstormend talent op het podium."

Er zijn dit seizoen voorstellingen met een maatschappelijk of herkenbaar onderwerp, maar ze gaan ook over het leven zelf, haat & liefde, familiebanden, verhoudingen of verschillen in culturen. ,,Daarnaast zie je een trend door het grote aanbod van cabaret. 24 cabaretvoorstellingen van de grote bekende namen zoals Youp van 't Hek, Thomas Acda, Dolf Jansen tot aan jong talent zoals Tim Fransen en Patrick Laureij."

FAMILIEVOORSTELLINGEN ,,Voor de hele familie zijn er vrolijke, griezelige, grappige, vertederende en betoverende voorstellingen die de fantasie prikkelen. Theater is een onvergetelijke ervaring en er is voor alle leeftijden een voorstelling te vinden. Na afloop is er een leuke workshop."

FILMHUIS EN FESTIVALS Het Filmhuis groeit!. Komend seizoen zijn er om de twee weken twintig films te zien. Het aanbod voor literaire films blijft en daarnaast zijn er andere Filmhuisfilms. Alle films worden ingeleid door Mark Meuldijk. In de vakanties staan er nu ook kinderfilms op het programma.

De twee festivals die vorig jaar nieuw in Theater Cultura voor het eerst plaatsvonden zijn wegens succes geprolongeerd. De tweede editie van het Food Film Festival vindt plaats van 18 tot 21 oktober, een jaarlijks filmfestival waarin foodfilms de hoofdrol spelen in combinatie met een spreker, workshop of bijvoorbeeld een proeverij. Het tweede Singersongwriter Festival, dat we samen met Poppodium Astrant organiseren, vindt plaats op de vrijdagavond 25 januari van het Nationale Theaterweekend.

Op vrijdag 28 september start het seizoen met het Carel Kraayenhof Ensemble, met het concert 30! Kijk voor het hele programma op: www.cultura-ede.nl/theater of vraag de brochure aan bij de receptie van Cultura telefoon 0318-672800.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie