José van Hierden was één van de theaterkijkers van afgelopen seizoen.
José van Hierden was één van de theaterkijkers van afgelopen seizoen. Arjan van Bruggen

Cultura zoekt theaterkijkers

19 juni 2018 om 06:17 Uit-cultuur/nieuws

EDE Een groep jongeren bezocht afgelopen seizoen meerdere voorstellingen in theater Cultura. Na afloop van elke voorstelling gaven zij hun mening in de vorm van een recensie. Tijdens het seizoen werden er drie workshops gegeven waarin de theaterkijkers leren 'toneelkijken', waarin dieper werd ingegaan op een voorstelling, de techniek, het genre en Cultura als theater.

,,Een mooie gelegenheid om kennis te maken met theater en daar ook nog wat van op te steken. De recensies, vlogs etc. werden gedeeld via social media en de website van Cultura. De jongeren waren na afloop super enthousiast", vertelt Trudy Pijnenborg van Cultura.

SAMEN ZIE JE MEER José van Hierden was één van de theaterkijkers van afgelopen seizoen en ze had het niet willen missen. ,,Als theaterkijker heb ik veel verschillende voorstellingen gezien en daardoor ben ik theater ook veel breder gaan ervaren. Het is ontzettend leuk om met een groep na te praten. Samen zie je meer. Ook door de workshops leer je anders kijken. Je zoekt naar de betekenis van symbolen, je let op het licht en decor. Het is zoveel meer. Ik kan het echt iedereen aanraden. Mijn tip voor de nieuwe theaterkijkers: neem een notitieboekje mee om je eerste indrukken, gevoel en mening op te schrijven."

Voor het nieuwe theaterseizoen is Cultura op zoek naar nieuwe theaterkijkers. Pijnenborg: ,,Ben je tussen de 17 en 27 jaar, je houdt van theater én van ontdekken. Je bent een creatief talent, communicatief vaardig en kunt goed schrijven. Of je bent goed in iets anders: dichten, tekenen, vloggen, bloggen. Je hebt een eigen mening, bent eerlijk, kritisch én opbouwend. Lijkt het je leuk om verschillende voorstellingen te zien? Kom dan bij onze club van theaterkijkers."

BEOORDELEN Een theaterkijker bezoekt gratis minimaal één theatervoorstelling per maand in de maanden september tot en met mei. ,,Tijdens het bezoek beoordeel je verschillende aspecten van de voorstelling en het theater en geef je naderhand jouw reactie over je theaterbezoek. Dit kan in de vorm van een geschreven recensie, een blog of vlog, tekening of gedicht. Het kan zijn dat jouw reactie wordt uitgekozen voor plaatsing in de krant, website of social media."

Meer informatie is verkrijgbaar bij Theater Cultura, telefoonnummer 0318- 672800.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie