Remco van der Veer was al op jonge leeftijd gek op Haantje Pik. Deze week lanceert hij een nieuw initiatief: broodbox.nl
Remco van der Veer was al op jonge leeftijd gek op Haantje Pik. Deze week lanceert hij een nieuw initiatief: broodbox.nl ...

Echte Bakker van der Veer lanceert Broodbox.nl

18 maart 2020 om 07:33 Etalage

BEDE Echte Bakker van der Veer bezorgt binnenkort brood aan huis. Remco van der Veer legt uit hoe dat zit.

Laten we het eerst maar eens hebben over Haantje Pik. In Barneveld en omgeving is de zoete lekkernij wereldberoemd. „In de regio Barneveld zijn generaties opgegroeid met dit vermaarde streekproduct. In onze winkels in Barneveld en Ede zijn de Haantjes in de periode voor Pasen te verkrijgen en ze vinden elk jaar gretig aftrek. Steeds vaker merkten we dat ook mensen in andere delen van het land onze Haantjes wisten te waarderen. Ze zijn verkrijgbaar in onze winkels en te bestellen via onze webshop."

ZACHT EN SMEUIG Voor de enkeling die niet weet wat Haantje Pik is, legt Remco het graag uit. „Het is een zacht, smeuïg broodje, bedekt met kaneelsuiker. De vorm is een verwijzing naar ´kippendorp´ Barneveld en Pasen, de periode dat de lekkernij traditioneel wordt gegeten." Waar het 'pik' vandaan komt? Waarschijnlijk van de plakkerige handen die het onvermijdelijke gevolg zijn van een hap van het Haantje. Of zou het zijn vanwege de suiker die vrijwel altijd in de mondhoeken blijft kleven? „Eigenlijk maakt het niet uit", zegt Remco lachend. „Het is gewoon erg lekker en mensen zijn er gek op. Daar gaat het om."

HEERLIJK ZOET Vraag aan klanten hoe Haantje Pik smaakt en de antwoorden lopen uiteen van ‚heerlijk zoet' tot ‚verslavend lekker. De zak was snel leeg'. Volgens Remco vinden mensen ook dat de smaak een beetje te vergelijken is met de Zeeuwse Bolus. „Maar onze Haantjes zijn toch net even anders", verzekert hij. Zodra in de aanloop naar Pasen de Haantjes Pik weer in de winkels in Barneveld en Ede liggen, vinden ze gretig aftrek. Buiten de paasperiode worden ze bij Echte Bakker van der Veer niet gebakken.

Lees verder onder de foto


Remco van der Veer was op jonge leeftijd al dol op Haantje Pik.

ALTIJD VERS Naast de Haantje Pik is Remco ook druk met een nieuw initiatief. Het idee om brood aan huis te bezorgen zat al enkele jaren in zijn hoofd. Niet dat de ouderwetse bakkerskar weer van stal werd gehaald. Nee, het gaat om een moderne variant, legt hij uit. „Tegenwoordig zijn er bijvoorbeeld steeds meer tweeverdieners die overdag minder tijd hebben om inkopen te doen. Maar wat is er lekkerder dan vers gebakken brood dat bovendien, net als vroeger, thuis wordt afgeleverd? Daarom hebben we www.broodbox.nl ontwikkeld. Daar kunnen mensen hun bestelling plaatsen en wij bezorgen het verse brood 's avonds tussen zes en acht."

„Dat is natuurlijk ook een uitkomst voor degenen die minder mobiel zijn en zelf geen boodschappen kunnen doen. Of vanwege de coronacrisis liever binnen blijven. In de webshop is het assortiment iets beperkter dan in de winkel, maar er is nog steeds volop keuze", benadrukt Remco.

FRIESE BAKKER Sinds 1991, kort nadat Jaap en Aukje, de ouders van Remco, vanuit Friesland naar Barneveld kwamen, is de bakkerij lid van de Stichting Echte Bakkersgilde. Afgelopen dertig jaar kende vele hoogtepunten. Zo introduceerde Van der Veer als eerste in de regio de fototaart, een taart waarop met eetbaar papier ieder willekeurig logo of elke foto kan worden geprint. Ook bedacht de bakker de Gelderse Verleiding en sleepte de bakkerij in 2013 in het Friese Drachten de eerste prijs in de wacht met het lekkerste suikerbrood van Nederland.
„Twee jaar geleden hebben we in Ede een tweede winkel geopend", vertelt Remco. „Na een verbouwing van twee maanden is daar een sfeervolle bakkerszaak gerealiseerd. Ook daar ligt ons Haantje Pik natuurlijk op de plank."

www.echtebakker.com | www.broodbox.nl | Brouwerstraat 116 in Ede | Pastoor Gowthorpestraat 81, Barneveld

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie