Afbeelding
De Heus

De Heus neemt Indonesisch diervoederbedrijf over

17 oktober 2018 om 09:51 Nieuws

EDE Koninklijke De Heus heeft het Indonesische diervoederbedrijf Universal Agri Bisnisindo overgenomen. Daarmee heeft het Edese bedrijf ,,een strategische entree verworven in de zeer omvangrijke Indonesische diervoedermarkt´´. Dat heeft De Heus dinsdag bekendgemaakt op haar website. De overname vond donderdag 11 oktober plaats. Tot die datum was Universal in handen van een consortium van private aandeelhouders. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

De overname ligt volgens De Heus in lijn strategie om de positie in Azië verder te versterken. In 2009 betrad De Heus de Zuidoost-Aziatische markt door de acquisitie van een diervoederbedrijf in Vietnam. Negen jaar later behoort De Heus, met acht fabrieken strategisch verspreid over het land, tot de top drie van de Vietnamese diervoederindustrie. Naast Vietnam heeft het bedrijf twee fabrieken in Myanmar en is in Cambodja een nieuwe fabriek in aanbouw.

,,Met een bevolkingsomvang van 260 miljoen inwoners is Indonesië de grootste consumptiemarkt voor eiwitten in Zuidoost-Azië´´, aldus algemeen directeur Koen de Heus van Koninklijke De Heus. ,,De vraag naar dierlijke eiwitten zal de komende jaren verder toenemen door de groei van het besteedbaar inkomen, bevolkingsgroei en de verandering van consumentenvoorkeuren. De verwachting is dat hierdoor de omvang van de diervoedermarkt verder zal stijgen van 19 miljoen ton naar 22 miljoen ton in 2022.'' De Heus noemt Universal ,,met een jaarvolume van 300.000 ton in pluimvee-, vis- en garnalenvoer een ideale basis om een toonaangevende marktpositie in Indonesië op te bouwen.´´ 

De Vlaming Kay De Vreese is benoemd tot algemeen directeur van Universal. 

De Heus begon in 1911 als graanopslag aan de Langstraat in Barneveld. Het bedrijf groeide uit tot een van de grootste mengvoederbedrijven van Nederland.
 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie