Afbeelding
Archief BDU Media

Foodvalley helpt bij duurzamere kaart in lokale restaurants

26 oktober 2018 om 10:14 Nieuws

EDE Een groep van 22 restaurants in de Regio Foodvalley doet mee met 'Restaurants van Morgen'. Een initiatief, gestart door Natuur & Milieu en Greendish, dat moet helpen de restaurants zich te verduurzamen. De gemeenten Ede, Wageningen, Nijkerk, Veenendaal, Rhenen en de Regio Foodvalley ondersteunen het initiatief. In Ede zijn het Café 100, Steakhouse Amadeus, American Restaurant Dixie's, The Bourgondiër eten en drinken, Rode Peper en Basilicum, Stadscafé Oscar, Ruig en Buitenzorg. Daarmee is hier het maximum aantal deelnemers bereikt.

De restaurants kunnen hun kaart duurzamer en gezonder maken door meer te werken met streekproducten en groenten en door de hoeveelheid zout, suiker, vet en voedselverspilling terug te dringen. De restaurants krijgen een uitgebreid advies met tips op maat. Ook wordt een aantal restaurants intensief begeleid bij de verduurzaming van hun restaurant.

De duurzamere kaart verlaagt de milieu-impact van de restaurants, maakt het menu gezonder en leidt al snel tot kostenbesparing. Natuur & Milieu, Greendish en Regio Foodvalley geloven dan ook dat de horeca een voorbeeldrol kan spelen in het verduurzamen van het Nederlandse eetpatroon. Het project sluit aan bij de regionale voedselvisie van Regio Foodvalley, waarin wordt gewerkt aan een gezonder en duurzamer voedselsysteem. ,,Ook Minister Schouten werkt aan het verduurzamen van ons voedselsysteem en noemde Restaurants van Morgen als aansprekend voorbeeld in haar brief aan de Tweede Kamer over accenten in het voedselbeleid de komende jaren", schrijft de regio Foodvalley.

Mail de redactie
Meld een correctie

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie