Medewerkers van de boerderijafdeling laten een deel van het assortiment zien.
Medewerkers van de boerderijafdeling laten een deel van het assortiment zien. Ted Walker

Boerderijdag bij Zoo&Zo

26 november 2018 om 17:38 Nieuws

EDE De slangen, vogelspinnen, leguanen en krokodillen van Ferry Torrez hebben nog maar net het pand verlaten of de volgende themadag staat alweer op de agenda van overdekte dierentuin Zoo&Zo, aan de Lorentzstraat 1b in Ede. Dit keer houdt eigenaar Arnold Vlastuin op zaterdag 24 november een boerderijdag.

Ted Walker

De themadag vormt de opening van een nieuwe afdeling binnen Zoo&Zo. Het idee ontstond toen de ondernemer achter de grootste dierenwinkel uit de regio merkte dat zijn assortiment iets te kort kwam. ,,We willen er graag voor iedereen zijn, maar kwamen er achter dat we voor boerderijdieren nog niet volledig ingericht waren'', vertelt Vlastuin. ,,Wat ik met name belangrijk vind, is dat onze klanten voor alle dieren bij ons terecht kunnen, zodat zij niet voor één product weer naar een andere winkel moeten rijden. Dat is onpraktisch. Daarom hebben we ons magazijn nog beter ingericht. Het gedeelte dat daardoor vrij kwam, hebben we bij de winkel getrokken. En daar bieden we nu alles aan wat betrekking heeft op boerderijdieren, zoals paarden, eenden, varkentjes en alpaca's. We kunnen zelfs olifanten- en giraffenvoer leveren. Aangezien we hele grote partijen hebben ingekocht, kunnen we de verschillende soorten voer ook tegen een zeer scherpe prijs aanbieden.''

BEESTENBOEL Om de boerderijdag compleet te maken komt Roel Ruwaard van Roels Beestenboel naar Zoo&Zo met zijn mobiele kinderboerderij. Welke dieren Ruwaard die dag meeneemt, is nog niet bekend. Wat wel zeker is, is dat de dieren een hoog aaibaarheidsgehalte zullen hebben. ,,De mobiele kinderboerderij is een hekwerk met een stalletje waarbinnen de dieren lopen. Deze dieren zijn het gewend om geaaid te worden, dus dat is leuk voor de kinderen. Wat nog goed is om te vermelden, is dat de boerderij toegankelijk is voor rolstoelen'', vertelt Vlastuin.

'KOE MELKEN' Aangezien de verwachting is dat de boerderijdag veel ouders met kinderen zal aantrekken, blijft het wat activiteiten betreft niet alleen bij een mobiele boerderij. ,,Dat klopt, we willen natuurlijk graag dat onze jonge gasten zich vermaken. Daarom hebben we ook een springkussen geregeld, kinderen kunnen leren hoe je een koe met de hand melkt en de kinderen kunnen geschminkt worden als ze dat willen. Dat leren melken doen we natuurlijk niet met een echte koe, dat zou niet prettig zijn voor het dier. De kids mogen oefenen op namaak uiers gevuld met ranja.''

Met koning winter pal voor de deur staat Zoo&Zo haar klanten ook met raad en daad terzijde. ,,We zullen op de boerderijdag zeker extra aandacht besteden aan de naderende kou. Onze medewerkers op de boerderijafdeling hebben een aanvullende opleiding gekregen en kunnen de klant dus goed adviseren met betrekking tot hun dieren in de winter. Daarnaast zorgen we ervoor dat we een aantal hulpmiddelen laten zien. Zoals een element dat ervoor zorgt dat het drinkwater van de dieren niet kan bevriezen. Genoeg te beleven zou ik zeggen, dus kom gezellig langs met het hele gezin'', besluit Arnold Vlastuin.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie