Afbeelding
Ted Walker

Passie bij Topslagerij Van Leeuwen

Nieuws

LUNTEREN Een echt ambachtelijk slagersbedrijf. Dat is Topslagerij Ab van Leeuwen aan 't Nieuwe Erf in Lunteren. ,,Waar dat uit blijkt? Dat zie je terug in het feit dat wij nog heel veel producten zelf maken op de wijze waarop dit vroeger werd gedaan, zonder onnodige toevoegingen en voor een breed publiek. Elk product krijgt unieke aandacht en wordt met liefde gemaakt." Dat zegt de zichtbaar trotse slager Ab van Leeuwen.

Ted Walker

Van Leeuwen begon de slagerij in Lunteren bijna 34 jaar geleden, nadat hij het vak door zijn vader en moeder met de paplepel ingegoten kreeg. Het is daarom dat Van Leeuwen senior er groot belang aan hecht dat de producten in de slagerij echt zijn. Smaak en beleving moeten vanuit kwaliteit komen. Goed vlees, lekkere kruiden, kennis, inzet en vooral de tijd nemen.

[SCHOUDERHAM] Het is dan ook niet toevallig dat 'pa Van Leeuwen' onlangs weer is begonnen met het zelf maken van schouderham. ,,Dat is zo mooi om te doen'', vertelt hij. ,,Ik zag die zelfgemaakte ham op een beurs en voelde meteen de energie door me heen gaan. Dat kan ik ook, dacht ik bij mezelf. Ik gebruik daarvoor het meer dan honderd jaar oude recept van mijn opa Van Leeuwen die ook slager was. Het resultaat is geweldig. Onze ham is 'puur natuur', zonder onnodige toevoegingen van E-nummers. En dat proef je.''

[EXCLUSIEVE HAPJES] Zoon Arie van Leeuwen, die de passie voor het vak via de genen meekreeg, heeft hij ook in kennis en kunde geïnvesteerd. Om lekkere en exclusieve hapjes te kunnen maken, heeft hij onder andere een aantal workshops gevolgd bij restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer. ,,Deze exclusieve hapjes zijn geweldig op verjaardagen, huwelijksjubilea of andere gelegenheden die gevierd worden", zegt hij.
Met deze exclusieve hapjes werd hij vorig jaar Nederlands kampioen 'Luxe Sierschotel'.

[HET PLATEAU] ,,Ook een ware culinaire traktatie is 'Het Plateau'; een lange plank met daarop minimaal 32 verschillende koude lekkernijen'', vertelt Arie van Leeuwen.
,,Daarnaast neemt wild elk jaar toe in populariteit. Zeer geschikt voor het kerstdiner. Diverse wildgerechten komen uit onze eigen keuken. De komende kerstdagen introduceren we ook een aantal nieuwe producten. De klanten waarderen het dat we innoveren en zijn enthousiast als we van tijd tot tijd een nieuw product presenteren."

[DIVERSE PRIJZEN] Naast enthousiasme leverde dit Arie van Leeuwen ook diverse prijzen op, die hem werden toegekend door vakgenoten. Onlangs won hij de Innovatieprijs voor de Wintersnack: een stukje rookworst omhult met een authentiek Engels beslag. Daarnaast won de slagerij door de jaren heen goud met onder andere rookworst, grillworst, spareribs en filet americain.

,,Het is allemaal veel werk, maar het is de liefde voor ons vak, die we graag met onze klanten delen", besluiten Ab en Arie van Leeuwen.

advertentie