Afbeelding
n.v.t.

Flinke verschillen in grafkosten Ede & Omgeving

Nieuws

Je denkt er liever niet over na, maar ooit is het zover: de dood. Voor je nabestaanden gaat het leven door en moet er van alles geregeld worden. Zo is een uitvaart best kostbaar, met name wanneer je begraven wilt worden. Wist je dat deze kosten per provincie en zelf per gemeente flink kunnen verschillen !

In Ede, Lunteren en Bennekom kost een 1-persoonsgraf in 2018 €2.202,00, terwijl je enkele kilometers verderop in Barneveld met €1.997,00 ruim €200 minder betaalt. In Renkum betaal je weer net iets meer met €2.321,00. Grote verschillen zie je pas echt zodra je richting de grotere steden kijkt. In Apeldoorn bijvoorbeeld kost eenzelfde soort graf op een gemeentelijke begraafplaats maar liefst €3.523,00. Ruim €1300 meer dan in Ede en omgeving.

Dat een begrafenis de duurdere uitvaart-optie is, is duidelijk. Om die reden kiezen steeds meer mensen (60% van alle Nederlanders) voor een crematie. Rondom een begrafenis of crematie moet er van alles gebeuren wat invloed heeft op de totale kosten. Denk aan de locatie, het type kist/urn, het aantal volgauto's en genodigden, etc. Het berekenen van uitvaartkosten kan tegenwoordig online. Zo krijg je een beeld van de mogelijkheden binnen jouw budget en weet je hoe hoog het bedrag moet zijn dat jouw uitvaartverzekering moet dekken.

advertentie